Međunarodni košarkaški turnir Glina 2022.

Košarkaški klub Glina 3. i 4. rujna organizira Međunarodni košarkaški turnir za dječake do 13 godina, a sve to u znak sjećanja na prerano preminulog osnivača kluba Željka Klobučara Klobija.

Tako će Glina početkom rujna na dva dana postati sportski centar županije te košarkaški centar Hrvatske, a ono najvažnije je da će postati okupljalište 200-tinjak djece sa ovog dijela Europe.

Grad Glina ugostit će tako ekipe iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske, a one su redom uz domaćina Glinu: Cibona Zagreb, Cedevita Junior, Dubrava, Bosco, Novi Zagreb, Zadar, Škola košarke Dražen Petrović, Split, Krka Novo Mesto, Ilidža Sarajevo i Ratgeber Akadémia.

“Iz grada koji je kroz povijest pretrpio brojna razaranja, tako će se barem na dva dana poslati poruka zajedništva, poruka da na mladima svijet ostaje i da život u ovom gradu nije stao”,  poručuju iz KK Glina dodavši kako su turnir podržala brojna košarkaška imena poput: Gordana Giričeka, Bojana Bogdanovića, Jasmina i Dine Repeše, Dražena Anzulovića, Roka Stipčevića, Damjana Rudeža, Milana Karakaša, Lovre Mazalina, Roka Ukića, Ivice Zubca, Bariše Krasića, Braće Žižić, Ante Nazora, Andra Knege, Tomislava Buljana, Mihovila Nakića.

najčitanije