Međunarodni baseball „Friendship cup“ u Sisku

mradenovic

261020211635232797.jpeg

Baseball klub Sisak ove godine slavi 25 godina djelovanja, pa su tako domaćini Friendship cupa 2019. Na igralištu „The Nest“ sisačkih Storksa nastupaju ekipe Little League Croatia North, Dubai Falcons, U-12 Slovenija te Hungary All Stars.
Otvorenje turnira pripalo je ekipi Little league Croatia North i Dubai Falcons u kojoj je pobijedila gostujuća ekipa. Druga utakmica između reprezentacije Mađarske i Dubai Falconsa završila je mercy rule u 3. inningu rezultatom 17:1. Treća utakmica između LLCN i Mađarske je bila zanimljivija, ali LLCN je vodila od početka i na kraju rutinski pobijedila 7:4. Posebno se istaknuo Bartol Bosanac sa inside the park home run udarcem. Svoj prvi nastup za LLCN je upisao i igrač Storksa Ian Grdić-Radovčić.
„Friendship cup“ ujedno je i zadnji krug selekcije za reprezentaciju LLCN i zadnja prilika za nametanje izborniku Dariju Latkoviću i suradnicima, a nakon njega kreću pripreme za nastup u kvalifikacijama za najveće baseball natjecanje za klince Little league World series u Kutnom.
18.06.2019.

Pobjednik kvalifikacija za zonu Europa-Afrika ide u South Williamsport, Pennsylvania. 8 najboljih ekipa iz SAD-a, plus 8 najboljih iz ostatka svijeta boriti će se za naslov svjetskog prvaka.
baseball (2)
Foto: Facebook stranica Baseball klub Sisak Storks

najčitanije