Medalje i diplome četvrtašima za uspješno završenu školu atletike

mradenovic

251020211635198703.jpeg

Nakon što je tristotinjak učenika ove godine prošlo već kroz školu klizanja i školu plivanja, na Gradskom stadionu za učenike četvrtih razreda održana je i škola atletike, a četvrtaši su danas na bazenima u Capragu dobili i svoje medalje i diplome. Program koji provodi Športsko rekreacijski centar Sisak provodio se jednom tjedno od sredine travnja.

„Svi dobivaju diplomu i medalju, a posebno se zlatnom medaljom nagrađuju učenici koji su se plasirali u 20 najboljih u tri discipline:  trčanje na 60m, bacanje vorteksa te skok u dalj. Učenici su se kroz školu atletike upoznali sa osnovama trčanja i hodanja, bacanja i skakanja. Cilj je bio pobuditi interes djece za tjelesnom aktivnošću te bavljenje atletikom, a to se pokazuje i kroz velik interes i nagli porast novih članova u atletskom klubu“, pojašnjava voditeljica Daša Vučičević.

Škole klizanja, plivanja, sada i atletike jedinstveni su projekti za sisačku djecu koji se kontinuirano provode uz stručno vodstvo kineziologa. Za prijevoz djece na ove aktivnosti zadužen je Auto promet, a program financira Grad Sisak.

najčitanije