Medalja za Siščanina Omara Sejdinovića na velikom finalu Sportskih igara mladih

ibb

Na svečanoj završnici međunarodnih Sportskih igara mladih u Splitu, na kojoj je sudjelovalo 900 mladih sportaša iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine dodijeljene su medalje pobjedničkim ekipama i pojedincima u 10 kategorija.

Među osvajačima medalja našao se i jedan Siščanin: Omar Sejdinović, koji je osvojio broncu u kategoriji Trčanje na 60 metara za godište 2006.
sportske igre mladih2

Na svečanom zatvaranju okupljenim sportašima i svi gostima programa na splitskoj rivi obratili su se i proslavljeni nogometaši Luka Modrić, Dario Srna, Nemanja Matić i Edin Džeko. Program je završio koncertom mlade pjevačke zvijezde i kantautorice Mie Dimšić.

Sportske igre mladih održavaju se u 3 države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. Na ovogodišnjim je Igrama u Hrvatskoj sudjelovalo više od 60.000 sudionika, u Bosni i Hercegovini natjecalo se više od  40.000 djece i mladih, a u Srbiji je sudjelovalo gotovo 60.000 sudionika. Kroz najveću malonogometnu platformu Coca- Cola Cup samo ove godine prodefiliralo je više od 35.000 malih nogometaša. U 21 godinu postojanja  broj sudionika prešao je impozantnu brojku od milijun sudionika.

najčitanije