„Lipe“, „Lipanj“, Ignacija Kurjak, Omar Sejdinović, Ivano Ikasović i Ana Lucija Čačić idu na završnicu Sportskih igara mladih

imp

261020211635255101.png

Sisak je jučer bio središnje mjesto amaterskog sporta u Hrvatskoj jer je u Sportskoj dvorani Brezovica održana Turneja radosti- Sportske igre mladih
Nakon velike borbe u graničaru i atletici – utrci na 60 metara – došli smo do pobjednika koji su se plasirali na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Umagu. Ekipa ”Lipe“ pobjednik je neizvjesnog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa „Lipanj”. U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi kod djevojčica prvoplasirana je Ignacija Kurjak, dok je kod dječaka pobjedu odnio Omar Sejdinović. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Ivano Ikasović i Ana Lucija Čačić.
Nakon Siska Turneja radosti nastavlja se danas, 16. svibnja u Topuskom.
Turneja radosti Sportskih igara mladih ove će godine pohoditi 14 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama.
Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

najčitanije