REZERVIRAJTE ULAZNICE NA VRIJEME

Lana Petranović: Brojim minute do dolaska u Hrvatsku, Sisak će biti super novo iskustvo

Lanapetranovic Antoniosouzakordeiru Hrv19 1206 10

Ledena dvorana Zibel ugostit će najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju - Zlatnu piruetu-

Počele su završne pripreme za 53. izdanje najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju – Zlatne piruete koja će se ove godine prvi puta održati izvan Zagreba. Domaćin ISU Challengera biti će sisačka Ledena dvorana Zibel od 9. do 11. prosinca, a svoj nastup nestrpljivo čekaju i hrvatski reprezentativci.  Od  hrvatskih klizača nastupiti će pojedinci Hana Cvijanović, Charles Henry Katanović i Jari Kessler te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru. Na ovogodišnju Piruetu dolaze natjecatelji iz 31 zemlje svijeta, iz Azije, Europe, Amerike i Australije. Prijavljeno je 37 klizačica, 36 klizača, 24 plesna para i rekordan broj, čak 28 sportskih parova.

I ove godine naš najveći adut je sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru koji se trenutno nalazi na pripremama u Rusiji.

„U Sočiju smo gdje treniramo našim uobičajenim režimom treninga, šest dana u tjednu, što uključuje treninge na ledu sva puta na dan, balet i kondicijske treninge. Nedjelja nam obično služi za odmor, možemo se prošetati do planina, možemo se otići okupati na more koje je tik do klizališta… Imamo svjež zrak, imamo izvrsne uvjete za treniranje. Velika je privilegija trenirati na olimpijskom ledu na kojem su 2014. bile Zimske olimpijske igre. Jako sam sretna i zahvalna da imam priliku trenirati ovdje“, javila se Lana Petranović iz Sočija.

„Forma je zadovoljavajuća. Nakon natjecanja u Budimpešti gdje smo bili šesti, imali smo kratku stanku budući da sam ja morala raditi vizu za Rusiju. Hvala Bogu ozljeda nema, svaki dan treniramo punom parom zajedno s našim trenerima Fedorom Klimovim i Dmitrijem Savinom i pripremamo se da se u što boljem svjetlu pokažemo na Zlatnoj pirueti“, kaže Petranović i dodaje:  „U Sisku sam bila 2-3 puta sa svojom trenericom Goranom Škalec Petrović i iskreno, meni je dvorana fantastična. Led je super. Jako me zanima kako će sve to biti na novom klizalištu, u novom gradu, kako će natjecatelji i publika reagirati na to… Iskreno, brojim minute do dolaska u Hrvatsku. S obzirom da je prošlogodišnja Pirueta otkazana zbog pandemije, ja sam sretna što smo uopće u mogućnosti nastupiti na domaćem  terenu, pred domaćom publikom, a mi bi voljeli dati sve od sebe, otklizati ono najbolje što vježbamo na treninzima te da pritom uživamo u onome što volimo.“

Natjecanje u Sisku Lani i Antoniju biti će posljednji ispit prije Europskog prvenstva u Tallinu. Prvenstvo će se održati od 10. do 16. siječnja, a onda ih čeka i Svjetsko prvenstvo u Montpellieru u ožujku.

 

Rezervirajte svoje ulaznice

 

Svoje mjesto u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku možete osigurati pozivom na brojeve: 099 497 05 03  i 098 981 2890; putem obrasca ili direktnom kupnjom ulaznica na recepcijama Ledene i Gradskog bazena. Možete rezervirati točno određeni događaj u danu ili cijeli dan, a potrebno je napisati kada i gdje planirate preuzeti ulaznice.

Rezervacije telefonski ili online se čuvaju do 45 min prije početka rezerviranog termina.

Prilikom rezervacije ostavljate ime i prezime, broj mobitela i e-mail te za koji dio natjecanja rezervirate.

Cijena za cijeli dan natjecanja je samo jedna, osim za Reviju pobjednika.

Moguće je rezervirati maksimalno 4 ulaznice.

Cijena ulaznice po danu su 20 kn pojedinačna, 10 kuna za djecu od 13 do 15 godina,

te 40 kn obiteljska ( dvoje odraslih i dvoje 2 djece do 15 godina).

Djeca do 12 godina imaju slobodan ulaz.

Revija pobjednika je poseban događaj i cijene su identične kao i za natjecanje.

20 kn pojedinačna, 10 kn za djecu od 13 do 15 godine te 40 kn obiteljska (dvoje odraslih te dvoje djece do 15 godina.)

Svi oni koji na Zlatnu piruetu dolaze u Sisak mogu koristiti željeznički prijevoz uz popust. Naime, Hrvatske željeznice odobrile su popust od 40% na svim redovnim linijama za/iz Siska za vrijeme trajanja Zlatne piruete. Odlična je vijest da svi oni koji žele doći gledati Zlatnu piruetu, a žive izvan Siska, pristići mogu po povoljnim cijenama prijevoza vlakom. Naime, HŽ je odobrio popust od 40% na svim redovnim linijama za/iz Siska za vrijeme trajanja Zlatne piruete.

Gosti s pozivnicama imaju poseban protokol za svaki dan natjecanja i za Reviju pobjednika. ( Broj pozivnica je ograničen na 200 dnevno). Gosti s pozivnicama rezerviraju svoja mjesta telefonski.

U slučaju popunjenosti  zaustavlja se prodaja i rezervacije.

Uz ulaznice obratite pozornost na mogućnost odigravanja nagradne igre.

Vaše kupljene ulaznice moći ćete iskoristiti za neki od programa ŠRC-a Sisak ukoliko dođe do neželjene situacije otkazivanja zbog Covida.

najčitanije