LAKTEC ukupni pobjednik 22.Turnira ulica u Budaševu

mradenovic

261020211635232216.jpeg

U subotu, 6.srpnja 2019. u Budaševu je održan 22. Turnir ulica Budaševa i Novog Sela Palanječkog „Marijan Šokčević Šokac„ , u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, bojnika Marijana Šokčevića, ali i na sve poginule i preminule branitelje i mještane.

Sve je počelo sada već davne 1998. godine kao Turnir ulica dragovoljaca, a u spomen na Marijana Šokčevića i prateći vod dragovoljaca Budaševa iz sastava Prve dragovoljačke postrojbe 57. SAMB-a.

Već druge godine održavanja, 1999., u Turnir koji su organizirali dragovoljci, uključili su se mještani Budaševa i Novog Sela Palanječkog.

Tako je sve do danas. Tradicija održavanja Turnira ulica niti jedne godine nije prekinuta. Tako će biti i u budućnosti. Budaševo s ponosom čuva i njeguje uspomenu na Marijana Šokčevića Šokca i sve svoje branitelje, a svaka prva subota u srpnju mjesecu rezervirana je za okupljanje mještana u kulturnom, zabavnom i sportskom okupljanju i druženju kao i sjećanju na sve mještane koji nisu više s nama.

U poslove oko pripreme turnira uključene su gotovo sve udruge koje djeluju u Budaševu te Mjesni odbor Budaševo. Ipak, glavni organizator ove manifestacije je NK BSK Budaševo.

Cijelo događanje je započelo budnicom DVD – a Budaševo u 6 sati, a nastavljeno je svečanošću otvorenja Turnira ulica koja je održana u 9 sati.

U ime grada Siska, koji je ujedno i generalni pokrovitelj Turnira ulica, skup je pozdravio zamjenik gradonačelnice grada Siska, Marko Krička, koji je potom i proglasio 22. Turnir ulica otvorenim.

U svečanosti otvorenja sudjelovala je Plesna udruga Star dance iz Siska predstavivši svoj rad kroz četiri plesne koreografije.

U ime domaćina i organizatora, okupljene mještane i goste pozdravili su domaćini: predsjednica Mjesnog odbora Budaševo Ljiljana Slunjski i predsjednik NK „BSK“ Budaševo  Ivica Redžić istaknuvši ponos na tradiciju Turnira ulica kao i izvrsnu suradnju svih udruga i mještana kako bi se ovakva vrsta druženja organizirala na kvalitetnoj razini već 22. godinu.

Svečanost otvorenja završena je zajedničkom molitvom i odavanjem počasti svim poginulim i preminulim braniteljima kod spomenika braniteljima na Trgu Marijana Šokčevića. Molitvu je predvodio domaći župnik, vlč. Krešimir Bulić.

Turnir je počeo u 10 sati, a ekipe gotovo svih budaševskih ulica natjecale su se u malom nogometu, potezanju užeta za muškarce i žene i belotu za muškarce i žene kao i u disciplini iznenađenja koja je ove godine bilo natjecanje žena u brzom ispijanju velike čaše hladne pive.

Osobitu pažnju svih prisutnih izazvalo je natjecanje djece, Dječji turnir ulica, koji se ove godine održao peti puta i okupio djecu mlađe i starije školske dobi te one najmlađe.

povlačenje užeta pobjednici dječjeg turnira ulica

Djeca mlađe školske dobi natjecala su se u skakanju u vreći, nošenju jaja u žlici, štafeti, igri vađenja jabuka iz vode bez pomoći ruku te bušenju balona.

Stariji osnovnoškolci su se natjecali po prvi puta u atraktivnim igrama: dodavanju vodenih balona, utrci autića, skupljanju novčića i alki.

Za najmlađe je organizirana igra prenošenja vode “Iz šupljeg u prazno”.

Organizator Dječjeg turnira je Udruga za brigu o djeci i mladima Radost iz Budaševa.

” Od najranije dobi potičemo našu djecu da se uključe u Turnir ulica kako se tradicija duga 22 godine ne bi prekinula u budućnosti. Također ih na taj način pokušavamo učiti da budu odgovorni i aktivni članovi društva u kojem žive” – naglasila je predsjednica Udruge Ljiljana Slunjski zahvalivši na trudu svima koji se uključuju u organizaciju dječjih timova i pomažu. “Tu je od početka Nataša Perković koja osmišljava  i vodi igre mlađeg uzrasta, a sada i Natalija Tominac koja se angažirala i osmislila igre za stariju djecu. Želimo da naša suradnja bude primjer i poticaj mlađima kako bi se i oni uključili te nastavili s organizacijom svih turnira koji nas čekaju.”

Pobjednici Dječjeg turnira ulica su djeca iz Berekove lice. Drugo mjesto osvojila je dječja ekipa iz Malog Budaševa, a treće Laktec.

U 19 sati proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg turnira kojima su uručene medalje i prijelazni pehar, a nakon podijele nagrada i prelaznog pehara za sveukupnog pobjednika do ranih jutarnjih sati nastavljeno je druženje uz Grupu Kupska zvona.

Ukupni pobjednik 22. Turnira ulica u Budaševu je LAKTEC ( Ulica Mace Medarić ).

najčitanije