Košarkaški veterani brončani na turniru u Italiji

mradenovic

261020211635230049.jpeg

Košarkaški veterani Siska nastupili su po sedmi put na 16. veteranskom košarkaškom turniru u talijanskom gradiću Alassio. Turnir se održao od 3. do 6. listopada, a na njemu je nastupilo ukupno 14 ekipa iz Europe i Australije. Sisački košarkaši ostvarili su tri pobjede i jedan poraz.

U natjecanju po skupinama u prvoj utakmici pobijedili su ekipu domaćina „Liquid Old Boys Alassio“ rezultatom 46:38, u drugoj su ostvarili pobjedu protiv irske ekipe „Rathmines Dublin“ rezultatom 60:33,  dok su u trećoj tijesno poraženi od australske ekipe „Grumpy Old Boys Sidney“ 50:47. Usprkos porazu osvojili su prvo mjesto u skupini, a time si i osigurali ponovni dvoboj sa ekipom domaćina u borbi za treće mjesto.

Utakmica protiv domaćina pružila je manje neizvjesnosti od utakmice u skupini te je sisačka ekipa uvjeriljvo slavila 62:44. U finalnoj utakmici ekipa „Veternanen Nederland“ iz Nizozemske tek nakon produžetka savladala je slovensku ekipu „KK Domžale Retro“ rezultatom 59:55.

Za ekipu Veterani Sisak nastupili su: Zoran Gulin, Tomislav Puljić, Dinko Bokulić, Siniša Ivšić, Davor Adamović, Dejan Žaja, Mladen Štajdohar, Mario Janković, Boris Gulan, Roman Senčar, Slobodan Šimić i Krunoslav Osmanagić.

najčitanije