Karlo Kodrić brončani na Grand Prix Zagreb Open 2020.

mradenovic

251020211635203189.png

U Zagrebu se održao Grand Prix Zagreb open, jedan od najvećih hrvačkih turnira uz Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u prosincu u Beogradu. Na turniru je nastupilo više od 100 hrvača iz dvadesetak zemalja svijeta. Natjecanje se održalo u Domu sportova, a zbog trenutne epidemiološke situacije gledatelji su mogli natjecanje pratiti putem online streama.

Na ovom turniru nastupila su i tri sisačka hrvača. Karlo Kodrić osvojio je treće mjesto.  Kodrić je izvukao pobjedu od Turčina Emraha Kusa, srebrnog sa Svjetskog prvenstva 2018. godine i brončanog sa europskog prvenstva 2019.godine, rezultatom 5-4. Kada je došao do polufinala izgubio je, pa je u borbi za broncu pobijedio srpskog natjecatelja,  Branka Kovačevića 10-2 i tako nakon napornih borbi zasluženo osvojio broncu. Borbu Kodrića možete pogledati na poveznici od 44:21 min.

Pavel Puklavec je u četvrtfinalu pobijedio Turčina, Fatiha Cengiza, brončanog sa Svjetskog prvenstva 2018. godine.  U polufinalnoj borbi, gdje se bori za broncu nažalost gubi  borbu, pa tako zauzima 5. mjesto

Luka Malobabić na turniru je ozljedio rame, a zaustavljen je u četvrtfinalu gdje je nažalost izgubio od vrhunskog natjecatelja Davora Štefaneka, olimpijskog pobjednika, 2016.godine.

„Prema ovim uspjesima, nadamo se da ćemo gledati naše dečke na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati sredinom prosinca, u Beogradu. Dečki daju sve od sebe, treniraju, pripremaju se…“, napominju u Hrvačkom športskom klubu Sisak.

Nakon završetka turnira Kodrić, Malobabić i Puklavec otputovali su na seniorske pripreme reprezentacije u Poreč.

foto: Youtube screenshot

najčitanije