Karatist Luka Stefano Ciprić osigurao nastup na EP u Budimpešti

mradenovic

261020211635210331.jpeg

U sportskoj dvorani u Samoboru od 17. do 19.siječnja održan je 29.međunarodni turnir Grand Prix Croatia. Riječ je o jednom od najprestižnijih karate turnira u ovom dijelu Europe, na kojem je u svim kategorijama nastupilo više od dvije tisuće natjecatelja iz 22 države: Azerbajdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Danske, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Norveške, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine i Hrvatske. Na sva tri dana natjecanja nastupili su i članovi Športskog Karate Kluba Tigar: Nikolina Golomboš, Roko Dumbović, Lucija Bunjevac, Tia Škrljac, Luka Stefano Ciprić i Korina Klarić.

Prvog dana natjecanja, Nikolina Golomboš u kategoriji U16 borbe +54kg probija se u četvrtfinale gdje gubi od favorizirane Ukrajinke te kasnije u repasažnoj borbi od protivnice iz Srbije. Roko Dumbović u kategoriji U16 -52kg u prvom kolu gubi pri rezultatu 1:1 zbog prednosti prvog boda.

Drugi dan natjecanja, Lucija Bunjevac izvrsno otvara turnir u kategoriji U18 +59kg pobjedom protiv favorizirane Crnogorke. Lucija nastavlja pobjeđivati sve do četvrtfinala gdje gubi od jake Ukrajinke. U repasažnom meču nesretno gubi nakon početnog vodstva od iskusne Bugarke. Tia Škrljac u svom prvom nastupu u kategoriji U18 -59kg gubi neizvjesan 1:2 meč od Ukrajinke koja ulazi u finale i osigurava repasaž,  gdje Tia pobjeđuje neugodnu Talijanku te u idućem meču gubi od favorizirane Bugarke. Iz kluba ističu kako je to za Tiu bio jako dobar prvi nastup u kategoriji U18.

Za Luku Stefana Ciprića, aktualnog državnog prvaka, ovo je bio drugi izborni turnir za dolazeće Europsko prvenstvo u Mađarskoj. Ciprić se jakim nastupom kroz tri meča probio do polufinala gdje gubi od predstavnika Azerbajdžana kojeg je pobijedio za broncu na zadnjem EP u Danskoj, nakon čega pobjeđuje Mađara i uzima veliku broncu kojom potvrđuje plasman na EP u Budimpešti u veljači.

Treći dan turnira Korina Klarić nastupa u U14 -45kg gdje prvi meč pobjeđuje Bjeloruskinju 5:0, ali drugi gubi 2:5.

foto: Facebook stranica Karate klub “Tigar” Sisak

najčitanije