Juniorke ŠSK HVIDR-a Sisak postale državne viceprvakinje, Nikolina Knežić viceprvakinja i seniorska prvakinja

kh

261020211635234642.jpeg

U pojedinačnom plasmanu Nikolina Knežić natjecanje je okončala na 2. mjestu, Tea Ilijević na 3. mjestu, a Mirta Ilijević je osvojila 7. poziciju u državi.

Rijetko se događa da iz nekog kluba u finale ulaze tri natjecatelja, a ove godine je to uspjelo Siščankama.

Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom puškom za kategoriju juniora i juniorki ŠSK “HVIDR-a SISAK” nastupio je sa ženskom ekipom u sastavu: Nikolina Knežić, Tea Ilijević i Mirta Ilijević.

Nikolina, koja je već godinama u vrhu te discipline u potpunosti je opravdala status favorita i u osnovnom meču sa 370 krugova osigurala ulazak u finale sa 2. mjesta.

Tea je svoju prvu juniorsku sezonu otvorila sa 365 krugova, što je bilo dovoljno za 3. mjesto u osnovnom meču.

Za opće iznenađenje pobrinula se Mirta Ilijević, koja je kao 5. ušla u finale sa 355 krugova.

Nakon napetog finala, Nikolina Knežić natjecanje je okončala na 2. mjestu, Tea Ilijević na 3. mjestu (iako su obje imale dva najbolja finala), a Mirta Ilijević je osvojila 7. poziciju u državi.

Ekipno su djevojke iz Siska sa 1090 krugova osvojile 2. mjesto.

Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom puškom za kategoriju juniora i juniorki održano je 27. travnja u Čakovcu.

Samo dan nakon nastupa juniorki, na istoj streljani u Čakovcu održano je seniorsko Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom puškom. Za sisački klub ovog puta je nastupilo sedmero natjecatelja u dvije kategorije. Ispucane norme na županijskom prvenstvu omogućile su ekipi juniorki ŠSK HVIDR-a da nastupe je i u jačoj konkurenciji.

I protiv puno iskusnijih protivnica uspjele su osvojiti mjesto na postolju, treće mjesto sa 1087 krugova.
Pojedinačno, Nikolina Knežić je napravila još veći iskorak. Osvojila je naslov seniorske prvakinje Hrvatske sa 375 krugova. Ekipa_seniorke_2019
Tea Ilijević je pogodila 357 krugova, što je bilo dovoljno za 11. mjesto, a Mirta Ilijević 353 kruga i zauzela je 13. mjesto.

Ekipa seniora (Dragan Krnjajić, Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević) je pogodila 1056 krugova, te su osvojili 5. mjesto na prvenstvu. Pojedinačno je gađao Hrvoje Orlić i sa 359 krugova osvojio 14. mjesto. Na 16. mjesto plasirao se Krnjajić sa 358 krugova. Ilijević je natjecanje završio kao 18. sa 356 krugova, a Lovrenović 34. sa 340 krugova.

– Ovim rezultatima smo pokazali da ne spavamo na lovorikama dobivenih nagrada, nego se trudimo opravdati ih. Učinit ćemo to i za 14 dana kada nam predstoji kadetsko prvenstvo Hrvatske na kojem ćemo imati četvero mladih natjecatelja. – rekao je trener ŠSK HVIDR-a Sisak Tihomir Ilijević.

najčitanije