Još jedan uspješan vikend za sisačke streljače

ibb

U Osijeku je  16.12.2017. održano treće kolo “A” lige u gađanju standard puškom. Kako je to natjecanje ujedno izborno za predstojeće europsko prvenstvo, u Osijeku se okupila sva krema hrvatskog streljaštva.
ŠSK “HVIDR-a SISAK” nastupio je s četiri natjecateljice. Uz standardnu ekipu, Nikolina Knežić, Nataša Acs i Mirta Ilijević, prvi put nastupila je i Tea Ilijević.
”Ekipa je odradila odličan meč i s ekipnih 1161,4 kruga s novih 5 bodova učvrstila 6. mjesto u ligi. Najuspješnija je, uobičajeno bila Knežić s 391,2 kruga. Popravak rezultata, u odnosu na prošlo kolo, napravila je Acs s 389,0 krugova. Mirta Ilijević je platila danak neiskustvu i s lošom prvom serijom pogodila 381,2 kruga. Tea Ilijević je nastupila zahvaljujući dobrim rezultatima u posljednje vrijeme, a u sklopu skupljanja iskustava. Na njenu sreću ili nesreću, organizator ju je stavio u grupu s čak 6 reprezentativki i njena zadivljenost okruženjem na liniji je platila nešto lošijim rezultatom. Pogodila je 377,7 krugova i pokazala da će s u budućnosti moći ozbiljno računati na nju”, rekao je trener Tihomir Ilijević.

U Zagrebu, na streljani Vrapčanski potok, 17.12.2017. održano je treće kolo “B” lige u kojoj od ove sezone prilično uspješno plovi muška ekipa ŠSK”HVIDR-a SISAK”. Ekipa u sastavu Tomislav Perak, Dragan Krnjajić i Tihomir Ilijević. Najuspješniji je bio Ilijević koji je s 599,3 kruga pogodio, u poznim sportskim danima, osobni rekord.
Perak je s 573,5 bio u prosjeku svojih ovosezonskih rezultata. Tragičar ekipe bio je Krnjajić, kojem je u prvoj seriji došlo do kvara na puški. Nakon popravka, posljednje četiri serije je odradio onako kako on to zna, ali u prve dvije je bilo već sve izgubljeno. Pogodio je 522,8 krugova. Ekipno je to skromnih 1695,6 krugova što će sisačku ekipu odmaknuti od željenog ulaska u prvih 10 ekipa u “B” ligi.

Prvo kolo lige za osobe s invaliditetom 16.12.2017. odradio je i SKOI “CENTAR” iz Siska. Gađalo se na streljani Vrapčanski potok u Zagrebu, a nastupili su Drago Števinović u gađanju zračnim pištoljem, disciplina P1.
Puškom su gađali Katarina Knežić i Marijan Škledar discipline R4 I R5 (stojeći i ležeći)
Števinović je sezonu počeo odlično, s 519 krugova zauzeo je treće mjesto u prvom kolu. Knežić je u stojećem stavu odnijela pobjedu s 599,8 krugova ispred Škledara (591,2) koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema.I u ležećem stavu Knežić je bila uspješnija od Škledara. Osvojila je 2. mjesto sa 607,8 krugova, dok je Škledar 3. sa 600,0 krugova. Katarini je ovo bilo prvo natjecanje, pa su joj time i rezultati vrijedniji.

najčitanije