I Siščani na postolju Sportskih igara mladih

ibb

261020211635253491.png

Na Državnoj završnici Sportskih igara mladih, održanoj od 8. do 11. srpnja u Savudriji i Umagu, među najboljima na natjecanjima u graničaru i utrci na 60 metara, našlo se i nekoliko sisačkih školaraca.
U utrci na 60 metara, u mlađoj muškoj kategoriji, Siščanin Omar Sejdinović osvojio je 3. mjesto, a u mlađoj kategoriji natjecanja u Graničaru, sisačka ekipa ”Lipe” osvojila je 2. mjesto.

Na kvalifikacijskim natjecanjima Sportskih igara mladih u graničaru i atletici, koja su se održavala od ožujka do svibnja, ove su godine sudjelovali učenici 105 osnovnih škola iz 14 gradova. Pobjednici kvalifikacijskih turnira, 470 djevojčica i dječaka godišta 2006. i 2008., plasirali su se na državne završnice.
Zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih Tihomir Gudić istaknuo je: „Raduje nas da smo i ove godine kroz ova dva sporta okupili više od 10.000 djece. Velika finala atletike i graničara prošla su odlično, djeca iz cijele Hrvatske zajedno su se natjecala, družila i stekla neka nova prijateljstva. Nadamo se da su kućama ponijeli pozitivna iskustva te da će se vrijednosti sporta promicati i dalje kako bi sljedeće godine imali još veći odaziv.“
Glavni koordinator natjecanja pri Sportskim igrama mladih Damir Božinović zaključio je: „Zadovoljni smo velikim brojem djece koja su nastupila u finalnim natjecanjima. Poslije malonogometnog turnira koji je najveći, atletika i graničar najviše zanimaju djecu nižih razreda osnovne škole. U organizacijskom smislu svake godine nastojimo ići korak dalje, stepenicu više u svim koordinacijskim aktivnostima kako bi se djeca mogla nesmetano natjecati i družiti na ovom mini sportskom ljetovanju. Ispunili smo očekivanja, čestitamo pobjednicima, ali i svim sudionicima koji su došli do ove razine natjecanja.“

Pobjednici finalnih turnira – državni prvaci, sudjelovat će na Međunarodnom finalu u kolovozu, gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu.

najčitanije