I sisačke ekipe na završnici Sportskih igara mladih

imp

Sportske Igre Mladih 2

Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, Sportske igre mladih okupit će u Rijeci tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske na velikoj Državnoj završnici, a Rijeka će postati središte amaterskog sporta od 25. do 29. srpnja.

 

Nakon kvalifikacijskih natjecanja, županijskih i regionalnih finala koja su se odigravala od siječnja do srpnja Igre će u Rijeci održati velika državna finala – natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Dana sporta, turnir u odbojci te odbojka na pijesku, na čak tri lokacije, a cijela će Rijeka tjedan dana biti obilježena sportskim duhom, navijanjem i veseljem djece iz cijele Hrvatske.

 

 

Sisačko-moslavačku županiju u Rijeci u graničaru predstavljat će ekipe Ribari i Strujni udar iz Siska, Voloderčići iz Popovače, Zmajevi i Lukići iz Gline, ekipe Čokolino i Garfield iz Petrinje te Mečenčani i Vatrena lopta iz Sunje.

 

A na državnoj završnici u atletici natjecat će se i Nemanja Rajšić, Josip Bartulić, Lana Bilavčić, David Gregurić, Luka Naglić, Lorena Županić, Jana Đureković, Nora Pavličević, Fran Božićek, Domagoj Djak, Marko Gregurić i Aurora Rajković.

 

Detaljan raspored natjecanja objavljen je na web stranici Sportskih igara mladih

 

Ove godine Državna završnica 27. Sportskih igara mladih bit će održana u čak 2 grada Rijeci i Splitu (turni u malom nogometu, turnir u tenisu, turnir u rukometu, stolni tenis, šah i turnir u košarci).

 

Sportske igre mladih, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Ove će godine Igre samo u Hrvatskoj okupiti više od 100.000 djece i mladih.

 

Pobjednici iz Državne završnice kvalificirat će se na veliku Međunarodnu završnicu koja se održava u Splitu od 21. do 26. kolovoza gdje će se imati priliku družiti i natjecati s vršnjacima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

 

Na Facebook stranici Sportskih igara mladih moći ćete uživo pratiti prijenose utakmica i utrka Državne završnice u Rijeci.

 

 

Foto – Sportske igre mladih

najčitanije