Humanitarni Gem Set Hrvatska: u Petrinju stiže Marin Čilić i brojne sportske zvijezde

nn

251020211635198329.jpeg

U Petrinji će se početkom sljedećeg tjedna održati humanitarni sportski spektakl koji će okupiti neka od najpoznatijih imena hrvatskog sporta. Riječ je o projektu Gem Set Hrvatska, proizašlom iz Zaklade koju je osnovao Marin Čilić. Na novom sportskom igralištu kod Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji, 12. i 13. srpnja tenis će zaigrati Borna Ćorić, Ivan Dodig, Donna Vekić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Ante Rebić, Mate Pavić, Nikola Mektić te brojni drugi sportaši i sportašice. Cilj ovog humanitarnog teniskog turnira je prikupljanje sredstava za poboljšanje sportske infrastrukture za djecu Sisačko – moslavačke županije.

Pripreme za ovaj sportsko-humanitarni spektakl pri samom su kraju, a posljednja vijest koja stiže iz Zaklade Marin Čilić, posebno će obradovati one najmlađe! Naime, tijekom prvog dana programa, 12. srpnja, sprema se Kids Day, jedinstveno druženje za najmlađe uz Marina Čilića i brojne sportske te zabavne aktivnosti, a program će se održati na Trgu Matice Hrvatske, pokraj OŠ Dragutin Tadijanović. Broj mjesta je ograničen, a za sudjelovanje je potrebno poslati prijavu na info@marincilicfoundation.com. Prijaviti se mogu djeca između 5 i 12 godina.

m2 m3

Cijeli prvi dan ovogodišnjeg izdanja Gem Set Hrvatska posvećen je djeci. U 15.45 počinje okupljanje te podjela djece u skupine. Svaka će skupina dobiti priliku izaći na centralni teren gdje će se svi zajedno prvo dobro zagrijati, a potom će zaigrati tenis s Marinom Čilićem. Djeca će dobiti priliku za fotografiranjem sa svojim idolom te će dobiti i autograme, kao trajan podsjetnik na ovaj poseban dan. Zbog epidemioloških mjera broj djece ograničen je na 160, a djeca će se moći prijaviti i na samoj lokaciji, od 10 do 12 sati, ukoliko ostane slobodnih mjesta.

Osim tenisa, djeca će se moći okušati u povlačenju užeta, krenuti u potragu za skrivenim i potpisanim teniskim lopticama, ali i sudjelovati u brojnim drugim aktivnostima. Program Be Active i njihovi kineziolozi pripremili su mini trampoline, a djeca će moći zaigrati i Kolo sreće, naučiti plesati te uživati u projekciji animiranog filma Janka Strižića Farmageddon.

Drugi dan, 13. srpnja, Zaklada najavljuje nastup i mlade glazbene zvijezde Albine. Djeca će dobiti i priliku družiti se s Albinom, a uz njezinu će izvedbu započeti i centralni dio programa, završnica sportskog turnira u tenisu, na novosagrađenom igralištu ispred OŠ Dragutin Tadijanović. U samom finalu očekuju nas nastupi Marina Čilića, Luke Modrića, Marija Mandžukića, Borne Ćorića, Mate Pavića, Nikole Mektića, Ivana Dodiga, Donne Vekić, Matea Kovačića, Ivana Perišića i Ante Rebića.

m4 m5

Dodajmo za kraj da Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 3000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.

Ulaznice za sportski spektakl Gem Set Hrvatska u prodaji su isključivo na web stranici entrio.hr.

najčitanije