Humanitarna biciklijada "Budite Veliki, pomozite Malenima"

imp

261020211635290258.jpeg

Biciklističa ekipa iz Osijeka vozi Humanitarni maraton za djecu bez roditeljske skrbi iz SOS dječjih sela Ladimirevci i Lekenik.
Jučer je tako iz Ladimirevac počela najduža biciklijada ikad održana u Hrvatskoj. Organizatori, Udruga “Keks” iz Virovitice i građanska inicijativa iz Osijeka “Veliki za male”, nazvali su je “Hrvatska 1001 milja”. Dužina putovanja je 1660 km, a humanitarna ekipa ju planira prijeći u 5 dana ili 123 sata.

Danas biciklijada prolazi našom županijom. Druga etapa im je Virovitica – Delnice. Oko 17.30 sati su u Sisku (dolaze iz pravca Martinske Vesi) i tu će uzeti pauzu od sat vremena za okrijepu, da bi oko 19.30 bili u SOS Dječjem selu Lekenik. Na putu prema Lekeniku možete im se pridružiti i vi i na taj način biti dijelom jedne dobre priče. Dio puta kako doznajemo paratit će ih i sisački biciklisti iz BK Roda.

Biciklijada pod nazivom “Veliki za male” održava se za djecu u SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik, za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju u Virovitici kao i za pojedinu djecu koja su izvan ovih institucija, a ući će u ovaj projekt kako bi se pomoglo obiteljima koje su u teškoj materijalnoj situaciji i onima kojima su djeca oboljela ili imaju poteškoće u razvoju.

Današnja etapa završava u Delnicama. Više o humanitarnoj biciklijadi i plan puta možete doznati na njihovj facebook stranici – Humanitarna biciklijada “veliki za male”

najčitanije