Hokejaši iz Češke na pripremama u Ledenoj dvorani

mradenovic

251020211635202905.png

Ledena dvorana Zibel ugostila je mlade hokejaše iz Češke koji su odabrali upravo Sisak kao mjesto na kojem se pripremaju za nadolazeća natjecanja. Razvojni kamp Sports Connecta iz Praga okupio je 32 igrača te njihove trenere, a u Sisku će boraviti do 20.studenog.

Snimka zaslona (33)„Igrači su podijeljeni u dvije grupe, a cilj je da kroz kamp poboljšaju svoje hokejaške vještine. Kroz svoj hokejaški program imao sam prilike putovati cijelim svijetom i ugodno sam iznenađen gradom i klizalištem. Prijatelj iz Hrvatske predložio je upravo ovu dvoranu za pripreme. Jako smo zadovoljni smo sadržajima koji nam se nude, lijepo nam je ovdje“, napomenuo je izvršni direktor Sports Connecta Petr Jonak.

Na kampu sudjeluju hokejaši u dobi od 10 do 14 godina, a uz vodstvo vrhunskih trenera i nekoliko treninga dnevno, kako na ledu, tako i na suhom, rade na vještinama klizanja, dodavanja i pucanja.
„Igrači su podijeljeni u dvije grupe, prema dobnim skupinama. Odrađujemo tri treninga dnevno. Ujutro imaju treninge na ledu, poslijepodne provode još sat vremena na ledu, a onda imaju i treninge na suhom. Uvjeti za treninge su odlični, a obzirom da po grupi imamo 16 igrača možemo im se više posvetiti“, objašnjava jedan od trenera Jan Fandrny.

Prošloga se mjeseca u Ledenoj dvorani Zibel održao razvojni kamp reprezentacije u organizaciji Hrvatskoj saveza hokeja na ledu, a uskoro na pripreme stiže i još nekoliko ekipa. „Idući nam tjedan održava još jedan međunarodni kamp, potom još jedan…Možemo biti izuzetno zadovolji što su zemlje poput Češke, u kojoj hokej igra veliku ulogu prepoznali Sisak i našu Ledenu dvoranu kao mjesto na kojem se mogu održati ovakve aktivnosti“, poručio je Mario Stipkoviz ŠRC-a.

najčitanije