SVJETSKA LIGA MLADIH U VENECIJI

Golomboš i Klarić popele se na postolje na Svjetskoj ligi mladih

Karate Nikolina I Kori

U iznimno jakoj konkurenciji 2349 natjecatelja iz 54 države, samo su se najbolji probijali do postolja

Karatistice Tigra Nikolina Golomboš i Korina Klarić za vikend su se natjecale u Veneciji, na Svjetskoj ligi mladih. U iznimno jakoj konkurenciji 2349 natjecatelja iz 54 države, samo su se najbolji probijali do postolja, a onda je milimetar, djelić sekunde, nijansa odlučivala o sjaju medalje.

Korina je viceprvakinja u kategoriji kadetkinja -54kg u konkurenciji 95 natjecateljica iz 30 zemalja. U prvom kolu 3:0 pobjeđuje Cipranku, zatim 8:0 deklasira Latvijku, u trećem kolu sa 6:0 prolazi Španjolku. U osmini finala sa 3:0 svladava natjecateljicu iz Bosne i Hercegovine. U četvrtini finala, u neizvjesnom i teškom meču pobjeđuje izvrsnu Mađaricu 3:1. Polufinalnom pobjedom 6:0 nad moćnom Francuskinjom Korina ulazi u svoje prvo finale WKF lige mladih. U samom finalu imala je manje sreće i izgubila od karatistice iz Ukrajine rezultatom 0:5.

 

Nikolina je brončana u kategoriji juniorki +59kg u konkurenciji 89 natjecateljica iz 29 zemalja.

U prva tri kola redom impresivo ulazi u turnir, deklasira Čileanku i dvije Talijanke 9:1, 8:0 i 8:0. U osmini finala 4:0 svladava Poljakinju, a u četvrtfinalu 5:0 Švicarku. U polufinalu nesretno gubi od nezgodne Nizozemke 1:4. U meču za broncu pobjeđuje 2:0 neugodnu Irkinju koja se probila iz dna repasažnih mečeva.

Potvrda je ovo njihovog truda i rada. Nikolina i Korina su na Svjetskoj ligi mladih održanoj u Poreču polovicom godine također uzele odličja: Nikolina zlato u juniorkama +59, a Korina broncu u U14 +47.

U kategoriji juniora -61, nastupio je i Roko Dumbović. Konkurencija od 91 natjecatelja iz 33 zemlje jamčila je dobre mečeve. Roko je u prvom kolu savladao Talijana rezultatom 3:0, međutim u drugom kolu gubi 3:7, također od karatista iz Italije kojeg je pobjedio nedavno u Poreču.

Zbog ozlijeda i mjera samoizolacije nisu mogli nastupiti Mislav Plesivčak i Tia Škrljac.

najčitanije