Golomboš i Klarić osvojile srebra i bronce na Balkanskom prvenstvu

Karate

U crnogorskom Baru završeno je još jedno Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i kategoriju U21. Na turniru se natjecalo 1011 natjecatelja iz deset balkanskih zemalja (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije). Hrvatske boje brani 86 karatašica i karataša koji su ukupno osvojili dvije zlatne, četiri srebrne i devet brončanih medalja, a na tron su se popele i sisačke karatistice.

 

Nikolina Golomboš osvojila je srebrnu medalju u kategoriji mlađih seniorki +68 kg. Golomboš je osvojila i ekipnu broncu u borbama u kategoriji mlađih seniorki. U ekipi su, uz Golomboš, bronce osvojile i Ema Juričić, Paula Lisac i Petra Nuić.

 

Ekipnu broncu i pojedinačno srebro osvojila je i Korina Kladić u konkurenciji kadetkinja -54 kg. Kladić se na postolje popela i sa brončanom ekipom, Sarom Tomić, Aidom Trstenjak i Ivom Katalanac. Na turniru je bio i sisački trener Igor Lovreković, koji je nedavno položio ispit i dobio licencu službeni WKF kumite coach. Tom licencom sisačke Tigrove prati na svim velikim  natjecanjima.

Foto: Hrvatski karate savez

najčitanije