Giro de Banovina 2023

imp

Giro De Banovina 2023

U sklopu Dana Sisačko – moslavačke županije održat će se tradicionalna cjelodnevna biciklistička vožnja Giro di Banovina.
Vožnju koja će se održati u subotu, 10.lipnja, zajednički organiziraju RBU Labudovi, Zajednica sportskih udruga i saveza SMŽ, Sisačko-moslavačka županija, Turistička zajednica SMŽ i Biciklistički savez SMŽ.

Giro de Banovina 2023 -

Ruta je dužine cca 122 klm sa starot u Sisku i ciljem u Hrvatskoj Kostajnici. (Sisak – Petrinja – Glina – Dvor – Hrvatska Kostajnica – vlak Sunja, Sisak).

 

„Staza je srednje zahtjevna sa najvišom nadmorskom visinom od 467 m.n.m., odnosno ukupno cca 1020 m uspona, te je kao takva najduža biciklijada u Hrvatskoj, a vjerojatno i najzahtjevnija te je izazov za sve sportaše i bicikliste rekreativce (nije za obiteljsko bicikliranje!)Posebno iznenađenje je prijevoz vlakom svih biciklista od Hrv.Kostajnice (19:00) do Siska.”, kažu organizatori.
Na nekoliko punktova bit će organizirana okrijepa, u OŠ Dvor odmor i osvježenje, a ručak sudionike biciklijade očekuje u Hrvatskoj Kostajnici.
„Tempo vožnje 20-25 km/h. Za sportaše sa više natjecateljskog duha tražimo najbrže na dva segmenta: uspon na Vratnik 5km i sprint Kuljani-Hrv. Kostajnica 10km.“, poručuju organizatori dodajući da se vozi i u slučaju lošeg vremena te da je za sve sudionike obavezna kaciga.

Giro de Banovina 2023

Okupljanje je od 7 sati Supernova Sisak West. Start vožnje u 8 sati, a povratak oko 20 sati.

 

Kotizacija iznosi 10 eur uz prijavu ili 15 eur prije starta u koju je uključen ručak i piće te okrijepa cijelom rutom. Pokrovitelji pripremaju dodatno iznenađenje! Broj sudionika je ograničen na 100.
Prijave na mail: labudovi.sisak@gmail.com
Uplata kotizacija na račun: RBU Labudovi Sisak
IBAN: HR2123400091110892254
Poziv na broj: 00 (upisati datum plaćanja)
Opis: Ime i prezime za koga se uplaćuje

najčitanije