Freestyle BMX show u Sisku

imp

261020211635230417.png

Izvođenje vrhunskih akrobatskih elementa na BMX-u Siščani će imati priliku vidjeti na prvom Freestyle BMX showu koji će se u subotu, 28. rujna u 18 sati održati na korzu. Svoja umijeća i akrobacije predstavit će rođeni Siščanin Senad Grošić, svjetski prvak u BMX free styleu. Naime, Senad Grošić jedno je od zaštitnih lica Red Bulla, a u svijetu freestyle ostat će upamćen po svom triku bike flip koji je izveo prvi u svijetu, a do tada se mislilo da je neizvediv.
Danas je jedan od ‘mozgova’ austrijske BMX scene, a u svjetskim je razmjerima itekako poznat. Još uvijek niže sportske uspjehe i odlično se zabavlja. Jedan je od najvećih legendi u svijetu Freestyle BMX-a koji će od 2020. godine biti i olimpijski sport.
Svoje vještine Siščanima će pokazati i Marin Ranteš koji je 2011. osvojio naslov najboljeg BMX biciklista u Hrvatskoj i od 2012.godine ima pokroviteljstvo Red Bulla. Freestyle BMX show organizira se u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta i sufinanciran je sredstvima EU-a.
Kako izvoditi akrobatske elemente na BMX-u svi zainteresirani moći će naučiti na Freestyle BMX workshopu u nedjelju, 29.rujna u 12 sati u Skate parku na Ciglanskoj grabi.

najčitanije