Ema Šarar - Želja su mi Olimpijske igre

imp

261020211635290186.jpeg

Sisačko plivanje dobilo je još jedno priznanje i to međunarodno. Nakon sedam godina još jedna predstavnica PK Sisak Janaf popela se na europsko postolje.
Ema Šarar, juniorska reprezentativka Hrvatske u nastupu na Juniorskom europskom prvenstvu u nizozemskom Dodrechtu otplivala je svoj osobni rekord u disciplini 50 metara leđno, u vremenu 29.18 i njime osvojila treće mjesto.

Njena trenerica Lidija Franić ističe kako je ovo rezultat ne samo velikog talenta nego i puno rada ” Puno puta sam čula rečenicu – Ema je veliki talent. Ema je izniman talent ali iza nje stoji konstantan naporan rad i velik trud. Ja sam s njom od njenih početaka i to je zaslužila. Ponos je našeg kluba i reprezentacije.”

Skromna Ema na put u Nizozemsku otišla je sa jednom željom, a to znači plivati što bolje i isplivati najbolje svoje vrijeme. Želja joj se ostvarila ” Zadovoljna sam i sretna i ponosna. Nisam se nadala medalji, već dobrom rezultatu. Želja mi je bila poboljšati rezultat od prošle godine i uspjela sam. Osvojila sam i medalju.”
Veliki Emin cilj je nastup na Olimpijskim igrama. On nije nedostižan jer već sljedećeg mjeseca u disciplini 50 m leđno nastupa na Olimpijskim igrama mladih koje će se od 16. do 28. kolovoza u Kini. Putovanje do Kine olakšat će joj, financisjkom potporom, i Grad Sisak.

Podsjećamo, kako je 2007. godine, također na Europskom juniorskom prvenstvu nastupila još jedna Siščanka i članica PK Sisak Janaf Monika Babok koja je te godine osvojila srebrnu medalju u disciplini 50m leptir.

najčitanije