Dvostruka kruna za streljačice ŠSK "HVIDR-a Sisak"

kh

Ženska ekipa sisačkog streljačkog kluba osvojila titule prvakinja RH u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

U subotu, 12. rujna i nedjelju, 13. rujna održana su državna prvenstva za juniore/juniorke i seniore/seniorke na strelištu Vrapčanski potok u Zagrebu.ssk hvidra PH_2020 (4)

U subotu su nastupile juniorke. Ekipa u sastavu Mirta Ilijević, Tea Ilijević i Nikolina Knežić briljirala je u osnovnom meču i sa 1086 krugova osvojila prvo mjesto u državi. U finale su ušle sve tri članice ekipe ; Nikolina sa prvog mjesta sa 367 krugova, Mirta kao 4. sa 360 i Tea kao 5. sa 359 krugova. ssk hvidra PH_2020 (3)Finale je bilo dramatično do posljednjeg hica, u kojem je Nikolina uzela srebrnu medalju, a Tea je došla do zaostatka od samo 0,2 kruga do bronce. U kategoriji mlađih juniorki, Mirta je osvojila brončanu medalju. Pojedinačno je gađala Nika Vugić koja je pogodila svoj rekord u prvom nastupu na PH, 345 krugova što je bilo dovoljno za 9. mjesto.

ssk hvidra PH_2020 (2)

U nedjelju je ista ekipa iznimno uspješno odradila meč protiv starijih protivnica i ponovila subotnji uspjeh. Sa 1081 krugom osvojile su prvenstveno Hrvatske u seniorsko kategoriji. Iako u toj kategoriji nema finala, meč je bio prava drama, pojedinačno i ekipno. ssk hvidra PH_2020 (5)Ipak, bez obzira na mladost, Siščanke su zadržale dovoljno smirenosti da donesu i drugi naslov u svoj grad. Uz ekipni naslov, pojedinačno je Tea osvojila drugo mjesto u državi sa 366 krugova, a treća je bila Nikolina Knežić sa istim brojem krugova, ali lošijom posljednjom serijom. Pojedinačno je opet gađala Nika Vugić koja je sa 337 krugova osvojila 7. mjesto.

ssk hvidra PH_2020 (1)

Seniorska ekipa ŠSK “HVIDR-a” Sisak u sastavu Dragan Krnjajić, Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević sa 1025 krugova osvojila je 5. mjesto.

najčitanije