Dječaci Rukometnog kluba Sisak treći u Hrvatskoj!

vj

261020211635279130.jpeg

U Umagu je od 28. do 31. svibnja održana završnica prvenstva Hrvatske u rukometu za dječake rođene 2002. godine i mlađe. Pravo nastupa među dvadeset najboljih momčadi u Hrvatskoj izborila je i momčad RK Siska.

Siščani su bili smješteni u skupinu C. Ostvarene su tri pobjede protiv Buja 53 (18-13), Bjelovara (18-14) te Zameta (15-10) uz poraz od Trogira (14-16). Osvojeno je drugo mjesto u skupini te je u osmini finala čekao prvak regije Sjever Varaždin. Siščani su dobro otvorili utakmicu, vodili na poluvremenu 12-7, da bi u konačnici spašavali pobjedu od 18-17.

Težak ždrijeb je Siščanima u četvrtfinalu donio i prvog favorita prvenstva, momčad Dugog Sela, koja do tog trenutka nije imala niti jedan poraz ove sezone. Nakon gubitka prvog poluvremena od 10-6 Siščani se bude te furioznom igrom u nastavku stižu i prestižu Dugo Selo konačnim rezultatom 16-15.

Polufinale je donijelo novi okršaj s momčadi Trogira, prvakom regije Jug. „Ispuhani“ i umorni od utakmice s Dugim Selom Siščani ulaze „mekano“ u susret te donekle drže priključak do poluvremena (6-8). U nastavku susreta se potpuno raspala igra Siščana te susret završava s previsokih 9-16.

U borbi za broncu Siščani su snage odmjerili s RK Viškovo, prvakom regije Zapad. Izjednačena borba vodila se do poluvremena (8-8). U nastavku Siščani pojačavaju agresivnost u obrani te potpuno nadigravaju protivnika rezultatom 17-10. Sirena na kraju utakmice označila je početak velikog sisačkog slavlja na parketu, ali i na tribinama, gdje se okupio respektabilan broj navijača iz Siska.

Dječaci-Rukometnog-kluba-Sisak-treći-u-Hrvatskoj-01

Prvak Hrvatske postala je momčad PPD Zagreba koja je u finalu pobijedila Trogir rezultatom 14-13.

Osvojeno treće mjesto u Hrvatskoj, gdje je na početku sezone u konkurenciji 90-ak momčadi, uspjeh je za pamćenje te potvrda kontinuiteta rada u pomlatku RK Sisak (osvojeno četvrto mjesto u prošloj sezoni). Ovaj uspjeh ima još veću težinu budući da trener Domagoj Orlić svakodnevno s momčadi, s iznimkom jednog treninga, radi u maloj dvorani bez „pravog“ rukometnog igrališta.

Posebno treba istaknuti kako je najboljim obrambenim igračem završnice prvenstva proglašen sisački „ministar obrane“ Matej Komljenović.

Uz trenera Domagoja Orlića stručni stožer činili su Marko Lončar, Perica Meničanin, Josip Ražić i Mario Knez, a za RK Sisak igrali su Marko Milutinović, Dominik Hajduk, Leon Beti, Luka Domitrović, Enis Krličević, Patrik Živčec, Matej Komljenović, Petar Trputec, Matteo Ražić, Rok Malin, Danijel Gnjatić, Ante Cavrić, Mislav Jurišić, Tin Huremović, Ivan Knežić, Dino Dolić, Zvonimir Bačić i Matija Šarić.

najčitanije