Djeca predškolske vrtićke dobi na natjecanju u plivanju

imp

U petak 25.05.2018. godine na zatvorenom bazenu ŠRC-a Sisak održano je već tradicionalno natjecanje djece predškolske vrtićke dobi u plivanju iz Siska, Petrinje i Popovače. Natjecanje se odvijalo u dva dijela. Prvi je dio započeo u 17 sati i bio je namijenjen neplivačima koji su se natjecali u malom bazenu uz pomoć plutača. Uz glasno navijanje i podršku mama, tata, baka i djedova, braće i sestara te uz bljeskove aparata i mobitela najbolji su bili Tonka Katarina Švragulja iz vrtića Petrinjčica i Vanja Nikolić iz vrtića Tratinčica. U 18 sati započeo je drugi dio natjecanja u kojem su nastupala sva djeca koja sigurno plivaju u dubokoj vodi. Kod djevojčica najbrža je bila Sara Balen iz vrtića Bubamara, a kod dječaka u napetoj borbi pobijedio je Borna Kuruzović Devčić iz vrtića Ciciban. Iz godine u godinu ovo natjecanje broji sve veći broj plivača što je rezultat kontinuiranog i kvalitetnog rada svih kineziologa ŠRC-a (prof. Davorke Ševčešin, Helen Ostojić, Marte Horvat, Denisa Hotića, Saše Petka i Mladena Jelisavca). Ove godine imali smo i najveći broj do sada plivača u velikom bazenu, čak 17 djevojčica i 20 dječaka.
U ukupnom poretku pehar za najbolje odnijeli su mali plivači vrtića Sisak Stari, drugo mjesto je zauzeo vrtić Sisak Novi i treće mjesto vrtić Petrinjčica. Natjecanje je bilo odlično organizirano i posjećeno. Svaki natjecatelj ponio je kući oko vrata medalju i ponosni osmjeh, a možda to nekima od njih i bude motivacija da se nastave dalje baviti plivanjem ili nekim drugim vodenim sportom (sinkroniziranim plivanjem, ronjenjem ili vaterpolom).

U subotu 9.lipnja 2018. godine u 9 sati slijedi novo natjecanje sa novim izazovima ovaj puta za učenike 3.razreda osnovnih škola koji su u ovoj šk.god.2017./2018. pohađali nastavu plivanja na bazenu ŠRC-a.
„Prijatelji, rođaci, susjedi, bake i djedovi dođite i navijajte. Veselimo se punim tribinama i vašem dolasku.“, poručili su iz ŠRC-a.

Rezultati:

Mali bazen- dječaci:

1.Vanja Nikolić (Tratinčica, S.Novi) 35,67

2.Toni Šolić (Bubamara, S.Stari) 37,41

3.Tin Baniček (Sunce, S.Novi) 44,68

Mali bazen – djevojčice:

1.Tonka Katarina Švragulja (Petrinjčica) 41,06

2.Roza Jelčić (Ciciban, S.Stari) 44,91

3.Lora Roksandić (Tratinčica,S.Novi) 45,12

Veliki bazen – djevojčice:

1.Sara Balen (Bubamara, S.Stari) 31,03

2.Lota Panjković (Tratinčica, S.Novi) 33,81

3.Marta Juran (Ciciban, S.Stari) 34,16

Veliki bazen – dječaci:

1.Borna Kuruzović Devčić (Ciciban, S.Stari) 21,07

2.Leo Jurišić (Bubamara, S.Stari),22,82

3.Viktor Kolarić (Ciciban, S.Stari) 28,75

Ukupni poredak:

1.Sisak Stari 14 bodova

2.Sisak Novi 7 bodova

3.Petrinjčica 3 boda

najčitanije