Diplome osnovnoškolcima za uspješno završenu školu plivanja

mradenovic

251020211635200075.jpeg

Športsko rekreacijski centar Sisak i ove je godine provodio škole plivanja i klizanja za sisačke osnovnoškolce. Nakon što su jučer uručene diplome za polaznike škole klizanja, danas su uručene i diplome za male plivače.

„Ususret 30 godina ŠRC-a, ovo je još jedan program koji provodimo. Tristotinjak učenika ja uspješno prošlo školu i klizanja i plivanja. Dobit će diplome, a uživaju danas i u predstavi Joze Boze. To smo sve uspjeli zahvaljujući trudu i zalaganju naših kineziologa, koje ovim putem pohvaljujem i zahvaljujem im jer su uz njihovu pomoć djeca savladala su elementarno motoričko znanje plivanja, koje, kad se jednom nauči ostaje za cijeli život“, kaže ravnatelj ŠRC-a Josip Mrgan.

Škola plivanja provodi se kroz ukupno 16 sati, jedan sat tjedno.

20210330_102505„Prvi i zadnji sat imamo početno i završno provjeravanje plivanja. Djecu dijelimo u grupe prema tom njihovom znanju plivanja. Svaka grupa ima svog voditelja i tjedno dolaze jedan školski sat, da bi na kraju imali svečanost podjele diploma gdje se zapravo vidi koliko su djeca napredovala u tih 14 sati provedenih u bazenu. Imamo djecu koja ranije nisu plivala, a kod onih koji su to već znali popravili smo tehniku plivanja“, pojašnjava kineziologija Marta Horvat.

najčitanije