Dan sporta u Sisku okupio više od 2.000 djece

imp

Sisak 455

Više od 2.000 djece osnovno školske dobi okupilo se jučer u dvorani Zeleni brijeg u Sisku na velikom sportsko-edukativnom Danu sporta.

 

Sisak 149

Poticanje na sportski način života, inkluziju, toleranciju i druženje kod djece i mladih već 28 godina na agendi je Sportskih igara mladih.
Natjecanja u graničaru i atletici već se treću godinu održavaju u sklopu Dana sporta, a graničar je i ove su sezone među najpopularnijim disciplinama Igara. U Sisku se natjecalo čak 50 ekipa. Najbolje ekipe i atletičari putuju krajem srpnja u Rijeku na veliku Državnu završnicu.

 

Sisak 162

 

Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Dan sporta kao priliku da se družite, igrate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“, rekao je David Burburan pozdravljajući prisutne u ime Sportskih igara mladih.

 

Sisak 236

 

Svečani program započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Dominikom Maričevićem i Ivanom Čičkom odbojkašima OK Sisak i kadetskim reprezentativcima.

 

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

 

Sisak 293

 

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Vatrene lipe u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Ribari 3.b u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Nikol Čačić i Lovren Brdar, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Julija Nekić i Tom Kotenjko koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

 

Sisak 336

 

U sklopu eventa djecu su educirali i predstavnici PU Sisačko –moslavačke u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te predstavnici Crvenog križa grada Siska.
Nakon Siska plamen Igara putovat će cijelom Hrvatskom, a u Sisačko-moslavačkoj županiji posjetit će i Popovaču, Glinu, Petrinju te Topusko.

 

Sisak 455

 

U tijeku su prijave za sve sportske discipline Sportskih igara mladih, a prijave i sve ostale informacije dostupne su na internetskoj stranici sportskeigremladih.com/hr.

 

Sisak 480

 

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih.

Sisak 498

Sisak 516

 

Foto – Sportske igre mladih

najčitanije