Dalibor Andres i Anamarija Govorčinović među najboljim sportašima Hrvatske

st

261020211635248684.jpeg

I Siščani su imali svoga sugrađanina u izboru najboljeg sportaša i sportašice Hrvatske za 2017. godinu po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.
Jedanaesto mjesto je zauzeo Dalibor Andres, koji je u studenom na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji u La Pazu osvojio prvo mjesto.
Kod djevojaka, 22. mjesto je zauzela kajakašica Anamarija Govorčinović iz Hrvatske Kostajnice za osvojeno 5. mjesto na Europskom prvenstvu u Beogradu u lipnju 2017. godine.
Inače najuspješnija sportašica i sportaš 2017. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić. Naslov najuspješnije ženske sportske ekipe pripao je hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji, a u kategoriji štafeta, parova i posada laureati su još jednom postali veslači Martin i Valent Sinković. Vrlo jaka konkurencija bila je u izboru najuspješnijih trenera pa su ove godine trojica laureata – Ivica Tucak, Lucijan Krce i Edis Elkasević. Za najveće sportske promicatelje Hrvatske u svijetu izabrani su nogometaši Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren i Mateo Kovačić, tenisač Marin Čilić te košarkaš Dario Šarić.

najčitanije