Brončani sprint, srebrni tandem i druge kuglačke vijesti

kh

261020211635239851.jpeg

Zapažene uspjehe postigle tri generacije KK Siscia, kadetkinje, juniorke i seniorke.

Mlada nada sisačkog kuglanja, Sara Pejak, ponovila je prošlogodišnji uspjeh i 14. listopada u Zagrebu na Prvenstvu Hrvatske u sprintu za kadetkinje (do 14 godina) osvojila brončanu medalju.
Sara Pejak
Sprint je kuglačka disciplina u kojoj se igra na ispadanje, 2 puta po 20 hitaca na dvije staze, 10 pune, 10 čišćenje. Prolazi onaj koji osvoji oba seta ili u slučaju neriješnog rezultata, u razigravanju, 3 bacanja u pune, sruši više čunjeva.

Zapažen uspjeh postigle su i juniorke KK Siscia Valentina Smuđ i Lucija Sever koje se 4. studenog u Ozlju na Prvenstvu Hrvatske u tandemu za juniorke osvojile 2. mjesto. Zlatna medalja im je izmakla za samo tri čunja.
Valentina Smuđ i Lucija Sever
Tandem se igra 2 puta po 30 hitaca na dvije staze, 15 pune, 15 čišćenje. Igračice u tandemu naizmjence bacaju po jedan hitac, također se igra na ispadanje. Prolazi onaj koji osvoji oba seta ili u slučaju neriješenog rezultata, u razigravanju, 2 bacanja u pune sruši više čunjeva.

Seniorke Siscije napokon su odigrale kako treba i pobijedile prošlogodišnje viceprvakinje Istru iz Poreča. Najbolje je odigrala Lejla Štrbac koja je s istim brojem čunjeva (583) podijelila poen sa Marijanom Liović, višestrukom svjetskom prvakinjom. Ostale poene osvojile su Valentina Smuđ (572), Lucija Sever (554) i Ankica Glajh (545).KK Siscia Sisak
U završetku prvog dijela sezone Siščanke očekuje još gostovanje u Koprivnici i domaća utakmica protiv KK Zagreba, koja će se igrati 17.studenog.

najčitanije