Borna Matić srebrni na karikama

imp

Mladi sisački gimnastičar Borna Matić, član GSK „Sokol“ Sisak, na Međunarodnom natjecanju juniora u sportskoj gimnastici održanom prošlog vikenda u Budimpešti (Mađarska) osvojio je srebrnu medalju na karikama.
Devet godina dugo bavljenje gimnastikom daje rezultate mada ova medalja nije ističe Borna jedini veliki rezultat kojeg je postigao. „Sudjelovao sa na nekoliko međunarodnih turnira gdje sam svagdje osim u Mariboru uzeo medalju. Tamo sam ušao u finale. No ovaj rezultat mi je najveće postignuće, a to ostvarenje A norme pomoć je i mojim roditeljima koji više neće morati financirati moja putovanja i dr. Na ovom natjecanju mogao sam se uspoređivati s natjecateljima iz 14 država i vidjeti gdje sam ja. Na mojoj spravi, karikama, natjecalo se 25 natjecatelja a u toj konkurenciji ja sam osvojio srebro“, rekao je Borna.
No odmora za Bornu nema jer je pred njim natjecanje na 6. sisačkom gimnastičkom vikendu. Trenizi su, kaže Borna, svakodnevni „Trenira se svaki dan po tri sata uključjujući nedjelju. Kad se natjecanja približavaju onda se trenira i više a ljeti čak dva puta dnevno.“
Al to nije nikakav napor kad radiš ono što voliš, napominje Borna i poziva sve da se okušaju u gimnastici.“ To se sport u kojem se razvijaju sve motoričke sposobnosti, dobro je za zdravlje i ističe preciznost. Ma to je najljepši sport koji postoji na zemlji“, ističe Borna.
Kao i svaki sportaš i Borna ima svoj cilj, a to je odlazak na Olimpijske igre.

borna matić 3 borna matić 2
Svoj san ovaj mladi 15-godišnji gimnastičar možda dosanja već na idućim ljetnim Olimpijskim igrama koje će se 2020. održati u Tokiju.

borna matić 4
Zajedno sa Bornom pod vodstvom njihovog trenera Georgia Kazakova, na natjecanju u Budimpešti je nastupio još jedan perspektivni Sisački gimnastičar, Augustin Plavec koji je u borbi za finalni nastup osvojio deveto mjesto u preskoku i petnaesto na karikama.

najčitanije