Berba medalja za plivače PK Sisak Janaf na Regionalnom prvenstvu Hrvatske

imp

Pk Sisak Janaf 5

Tijekom mjeseca lipnja plivačice i plivači Plivačkog kluba Sisak Janaf nastupili su na dva Regionalna prvenstva Hrvatske Regije 4 koja su ove godine po prvi puta održana na Plivalištu Vukovar. Natjecanja su bila podijeljena po starosnim uzrastima te su naše plivačice i plivači ostvarili zavidne rezultate i ostavili odličan dojam nakon natjecanja.

 

Pk Sisak Janaf 7

 

15. 06. 2024. – Regionalno prvenstvo Hrvatske Regija 4, za početnike i mlađe kadete

15.lipnja održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 4 za kategorije mlađih kadeta ( rođeni 2012. i 2013.g.) i početnika (rođeni 2014.g.i ml. ).

 

Natjecanje se održalo na Gradskim bazenima Vukovar i okupilo je 270 natjecatelja iz 9 plivačkih klubova: PK Olimp Zabok, PK Orion Vinkovci, Vinkovački plivački klub, PK Osijek, PK Barok Varaždin, PK Cerine Koprivnica, Čakovečki plivački klub, PK Vukovar i PK Sisak Janaf.

 

PK Sisak Janaf na ovom natjecanju sudjelovao je s 80 natjecatelja, koji su ukupno osvojili 16 pojedinačnih medalja ( 5 zlatnih, 5 srebrnih i 6 brončanih ), te 8 štafetnih medalja ( 2 zlatne, 4 srebrne i 2 brončane ).

 

Pk Sisak Janaf 6

 

U kategoriji Mlađih kadeta najviše uspjeha imali su :

Andrea Šapina koja je osvojila 6 medalja. Andrea je tri puta bila zlatna u disciplinama 400m slobodno, 100m slobodno i 50m leptir, dva puta je bila srebrna u disciplinama 50m slobodno i 200m mješovito, i jedanput brončana u disciplini 100m leptir.

Nina Horžić osvojila je četiri brončane medalje u disciplinama 50m slobodno, 100m leđno, 100m slobodno i 50m leptir.

Tara Štimac osvojila je zlatnu medalju u disciplini 100m prsno.

Petra Pakasin osvojila je srebrnu medalju u disciplini 50m leđno.

Lili Horžić osvojila je brončanu medalju u disciplini 50m leđno.

Roko Juraj Cvitković osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50m leđno.

Pk Sisak Janaf 4

 

U kategoriji Početnika medalje su osvajali:

Franjo Sadak koji je bio zlatni u disciplini 50m prsno.
Dora Zgurić koja je bila srebrna u disciplini 50m leđno.
Štafete PK Sisak Janaf također su bile vrlo uspješne na ovom natjecanju.
U štafeti 4 x 50m mješovito za mlađe kadetkinje, prva štafeta bila je zlatna u sastavu Lucija Dolenac, Nina Horžić, Andrea Šapina i Leona Bukovec.
Druga štafeta mlađih kadetkinja osvojila je srebrnu medalju u sastavu Lili Horžić, Tara Štimac, Tia Mraković i Petra Pakasin.

 

 

U kategoriji Početnica štafeta PK Sisak Janaf osvojila je brončanu medalju u sastavu : Aurelia Jurić, Lara Prevarek, Dora Zgurić i Lorena Dolenac.

 

U kategoriji Početnika štafeta Siska bila je srebrna u sastavu Matej Gašparević, Gabriel Rupčić, Roko Sekulić i Franjo Sadak.

 

U štafeti 4 x 50m slobodno također su osvojene četiri medalje.

Kod mlađih kadetkinja prva štafeta PK Sisak Janaf osvojila je zlatnu medalju u sastavu Andrea Šapina, Nina Horžić, Lucija Dolenac i Leona Bukovec, dok je druga štafeta bila brončana u sastavu Tara Štimac, Lili Horžić, Petra Pakasin i Tia Mraković.

Pk Sisak Janaf 3

U istoj štafeti u kategoriji Početnika, ženska ekipa Sisak Janaf osvojila je srebrnu medalju u sastavu Dora Zgurić, Lara Prevarek, Aurelia Jurić i Lorena Dolenac.
Njihovi muški kolege također su osvojili srebrnu medalju u sastavu Matej Šimičić, Luka Cavrić, Viktor Prica i Roko Sekulić.

 

Sa ovim natjecanjem službeno je završena plivačka sezona 2023/2024. za mlađe kadete i početnike koja je bila vrlo uspješna za PK Sisak Janaf.

 

“Nadamo se istim uspjesima i u novoj sezoni koja nam počinje u rujnu.”, poručuju iz PK Sisak Janaf.

Pk Sisak Janaf 2

Osim osvajača medalja na ovom natjecanju su plivali i:

David Arslanović, Luka Butković, Luka Cavrić, Ivano Karagić, Jakov Krpan, Iva Petković, Lovro Pucović, Bernard Vego, Tara Adžić, Aurora Badjiković, Karla Batovanja, Klara Bekić, Borna Butorac, Gabriel Hajdinjak, Karlo Horžić, Danijel Orlić, Panjković Vito, Mia Plavec, Leonarda Rovišan, Jan Findrik, Toma Adžić, Mihael Detković, Dorian Poljak, Lovro Pavlić, Ante Weiss Bušić, Lukas Lađević Bezek, Eva Plavec, Maja Matijašević, Karlo Slijepčević, Tena Kušan, Karmen Rafajac, Nikolina Filipović, Fran Bašić, Mihael Gvozdić, Hana Jakupović, Mia Mesić, Luka Gori, Jakov Dževerlija, Buga Franić, Manuela Pinotić, Niko Anić i Marko Slijepćević.

 

 

 

29. i 30. 06. 2024. – Regionalno prvenstvo Hrvatske Regija 4, za kadete, mlađe juniore, juniore i seniore

 

29. i 30. lipnja održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za Regiju 4 za dobne skupine i kadete.

 

Na natjecanju je sudjelovalo 12 plivačkih klubova sa 150 natjecatelja.

Među njima su bili i 22 natjecatelja iz Plivačkog kluba Sisak Janaf.

 

U Vukovaru su nastupili : Matija Smernić, Luka Trkulja, Mislav Lerotić, Ante Rožanković, Benjamin Tadić, Borna Kuruzović Devčić, Leo Jurišić, Mihael Petrović, Tim Klišanić, Antonia Buić, Dora Horžić, Elena Rajković, Lana Rajković, Mia Posavec, Vlatka Panjković, Elena Bilušić, Eva Mia Franić, Irma Petrović, Izabela Gulan, Lu Barbić ,Sara Balen i Laura Panjković.

 

Pk Sisak Janaf 1

 

Dobro su odradili svoje utrke i u Sisak se vratili s ukupno osvojenom 51 pojedinačnom medaljom ( 19 zlatnih, 17 srebrnih i 15 brončanih ) i 13 medalja u štafetnim utrkama ( 4 zlata, 5 srebra i 4 bronce ).

Plivalo se u četiri kategorije, seniori, juniori, mlađi juniori i kadeti.

Ujedno je ovo natjecanje bilo zadnja šansa da se isplivaju kvalifikacijska vremena za nadolazeća Prvenstva Hrvatske koja će se u srpnju održati u Zagrebu.

 

 

Osvajači medalja za PK Sisak Janaf bili su:

Laura Panjković koja je u sve tri kategorije ukupno osvojila 12 pojedinačnih medalja, čemu je još pridodala i 9 medalja u štafetnim utrkama, što ju čini najuspješnijom plivačicom iz našeg kluba na ovom natjecanju.
Laura je osvojila 7 zlatnih medalja i 5 srebrnih medalja u indivudalnim utrkama, te 3 zlatne, 2 srebrne i 4 brončane medalje u štafetnim utrkama.

Antonia Buić osvojila je u dvije kategorije 6 individualnih medalja, 2 zlatne i 4 brončane.

Elena Rajković u tri je kategorije osvojila 6 individualni medalja, 4 zlatne i dvije srebrne, dok je u štafetnim utrkama osvojila 3 zlatne, 2 srebrne i 4 brončane medalje.

Matija Smernić u dvije kategorije osvojio je 4 individualne medalje, 3 srebrne i 1 brončanu.

Vlatka Panjković kroz tri kategorije osvojila je 4 individualne medalje, 1 zlatnu i 3 brončane.

Lana Rajković osvojila je 3 individualne medalje, 1 zlatnu i 2 brončane i 6 štafetnih medalja, 2 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane.

Mia Posavec osvojila je 2 individualne medalje, 1 srebrna i 1 brončana i 6 štafetnih medalja 2 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane.

Dora Horžić osvojila je 2 brončane individualne medalje i 3 štafetne medalje, 1 zlatnu i 2 brončane.

Luka Trkulja osvojio je 1 brončanu idividualnu medalju.

Izabela Gulan osvojila je 4 individualne medalje, 2 zlatne i 2 srebrne i 4 medalje u štafetnim utrkama, 1 zlatnu i 3 srebrne.

Sara Balen osvojila je 4 individualne medalje, 2 zlatne i 2 srebrne te 4 štafetne medalje, 1 zlatnu i 3 srebrne.

Irma Petrović osvojila je 3 individualne medalje, 2 srebrne i 1 brončanu i 3 štafetne medalje, 1 zlatnu i 2 srebrne.

Eva Mia Franić osvojila je brončanu medalju u idividualnoj utrci.

Lu Barbić osvajačica je 3 medalje u štafetnim utrkama, 1 zlatna i dvije srebrne.

Borna Kuruzović Devčić i Mislav Lerotić osvajači su 1 srebrne medalje u štafetnoj utrci.

 

 

Foto – PK Sisak Janaf

najčitanije