Asfaltirana atletska staza

imp

Asfaltiranjem staze, građevinski radovi na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku ulaze u završnu fazu nakon čega još preostaje postavljanje završnog gumenog sloja (tartan) što se očekuje nastupanjem stabilnijeg vremena i uvjeta.
„Nova atletska staza utjecat će na revitalizaciju i popularizaciju atletike u Sisku, ali i Atletskog kluba Sisak. I ostalim sportašima koji treniraju na Gradskom stadionu Sisak, ova moderna staza koristit će kao dobra priprema za trening. Staza će u potpunosti biti obnovljena i modernizirana tako da ćemo imati kompletno sva borilišta koja trebamo imati za sve atletske kategorije“ rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

asfaltiranje atletska staza 4 asfaltiranje atletska staza 2 asfaltiranje atletska staza 1

Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon završetka svih radova zatražit će se IAAF certifikat koji će omogućiti održavanje međunarodnih atletskih natjecanja u Sisku. Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupine koje obavljaju aktivnosti iz područja atletskog sporta.
Izvođač radova je Arhos iz Rijeke, a vrijednost ove investicije je 3.300.000,00 kuna, od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport 630.000,00 kuna.
Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji atletske staze počeli su početkom studenog prošle godine.

Foto – sisak.hr

najčitanije