6. Čigra Limač Kup

imp

261020211635281686.jpeg

Dvorana u Sutinskim vrelima krajem ožujka, točnije 28.ožujka domaćin je 6.Čigra Limač Kupa kojeg organizira Taekwondo klub Čigra.
“To natjecanje je jedinstveno u regiji i namijenjeno je najmlađim dobnim skupinama taekwondo sportaša sa snažnim ciljem promicanja NEnasilja, usmjeravanja djece od najranije dobi na spotrsko druženje, te uključivanje djece s posebnim potrebama u sport” – kazao nam je Danijel Bursać jedan od organizatora dodajući kako Taekwondo klub Čigra pridaje veliku pozornost djeci s posebnim potrebama ( slijepoj, slabovidnoj, s poremećajima motorike i sl.) te kroz prilagođene treninge uključuje i njih u sportsku zajednicu.
Natjecanje okuplja djevojčice i dječake u dobi od 5 – 12 godina s malo ili bez iskustva u sportskoj borbi na tatamiju. Svi natjecatelji dobivaju medalju, a pobjednički klub dobiva unikatni prijelazni pehar.
Koliko je to natjecanje popularno govori i podatak da je kroz Čigra Limač Kup od njegova osnutka prošlo oko 1100 natjecatelja iz 60 klubova i 10 zemalja učesnica s više od 3500 posjetitelja.
Prijave za natjecanje otvorene su do 26.ožujka, a više o natjecanju kao i načinu prijave doznajte klikom na http://taekwondo.com.hr/Tournament/3-cigra-open-6-cigra-limac-kup/About/100

najčitanije