33 medalje za sisačke plivače na prvenstvu Hrvatske

imp

261020211635266962.jpeg

Državnim prvenstvom Hrvatske koje je od 21. do 24. srpnja održano u Zagrebu završila je plivačka sezona.

Boje Siska na natjecanju branilo je 27 plivača i plivačica PK Sisak Janaf. Osvojili su u pojedinačnoj konkurenciji 33 medalje. u ekipnoj je muška ekipa zauzela odlično 5.mjesto (konkurencija 27 klubova), dok je pomlađena ženska ekipa osvojila 9.mjesto (konkurencija 23).

U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 526 plivača i plivačica podjeljeni u 5 starosnih kategorija: apsolutnoj, mlađoj seniorskoj, juniorskoj, mlađoj juniorskoj i kadetskoj.

Emu Šarar plivala je odlične rezultate i osvojila zlatne medalje u apsolutnoj konkurenciji u disciplinama 50 m leđno i 100 m slobodno. Treba reći kako je na 50 m leđno prvi puta u svojoj plivačkoj karijeri uspjela pobijediti našu najbolju plivačicu Sanju Jovanović. Osim zlatnih medalja, Ema je i osvojila srebrnu medalju u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 m slobodno. U sve tri disciplini u kategoriji mlađih seniora Ema je bila zlatna i tako je ukupna brojka osvojenih medalja bila 6 za najbolju plivačicu PK Sisak Janaf.

U apsolutnoj kategoriji kod muških, medalje su osvajali Matija Lukić koji je u disciplini 200 m prsno osvojio 2 mjesto, te Stefan Brnad koji se isto okitio srebrnom medaljom u disciplini 1500 m slobodno, te brončanom medaljom za osvojeno treće mjesto u disciplini 800 m slobodno.

Osim medalja u apsolutnoj kategoriji Matija je osvojio i zlatnu medalju u disciplini 200 m prsno za kategorije mlađih seniora i juniora. U disciplini 50 m prsno Matija je bio treći u kategorijama mlađih seniora i juniora, dok je u dvostruko dužoj disciplini, 100 m prsno osvojio drugo mjesto u kategorijama mlađih seniora i juniora.

Stefan Brnad je osim medalje u apsolutnoj kategoriji osvojio i srebrnu medalju za disciplinu 1500 m slobodno u kategoriji mlađih seniora, te zlatnu medalju u kategoriji juniora. U disciplini 400 m mješovito Stefan je osvojio treće mjesto u kategoriji juniora. Za disciplinu 800 m slobodno Stefan se okitio brončanom medaljom u kategoriji mlađih seniora, te zlatnom medaljom za kategoriju juniora.
U kategoriji juniora Karlo Grabić je za odlično plivanje nagrađen brončanim medaljama za osvojeno treće mjesto u disciplinama 100 m leđno i 200 m leđno.

U kategoriji juniora dečki su osvojili i brončanu medalju u štafeti 4 x 100 mješovito. Plivali su Karlo Grabić, Matija Lukić, Josip Budimski i Aldin Botonjić.

Kod djevojaka u kategoriji juniorki medalju je osvojila Nika Pancirov u disciplini 1500 m slobodno.Za istu disciplinu samo kategorija mlađih juniora, Nika je osvojila zlatnu medalju.
Morena Polanec osvojila je treće mjesto u disciplini 100 m leđno za kategoriju mlađih juniora.

Za istu kategoriju, mlađih juniora samo u muškoj konkurenciji, Matija Jurišić osvojio je srebrnu medalju za disciplinu 200 m prsno.

Štafeta 4 x 100 mješovito u sastavu Morena Polanec, Nola Brnad, Paulina Kušan i Nika Pancirov osvojila je treće mjesto u kategoriji mlađih juniorki.

U najmlađoj kategoriji, kadeta, medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Paula Lončarević, i to dvije srebrne medalje za discipline 200 m slobodno i 400 m slobodno.

U istoj kategoriji djevojke su osvajale i medalje u štafetnim utrkama. Štafeta 4 x 100 m slobodno u sastavu Nina Podrić, Olivera Ščrbak, Paula Lončarević i Ema Viljevac osvojila je drugo mjesto. Štafeta 4 x 200 m slobodno u istom sastavu osvojila je treće mjesto. I štafeta 4 x 100 mješovito u sastavu Olivera Ščrbak, Nina Podrić, Dora Mihaljević i Paula Lončarević osvojila je treće mjesto.
Osim osvojenih medalja treba istaknuti kako su plivačice i plivači PK Sisak Janafa plivali u 10 A finala, 18 B finala i 14 C finala.

U Zagrebu su plivali: Ema Šarar, Saša Podrić, Vanessa Vukić, Nola Brnad, Nika Pancirov, Paulina Kušan, Morena Polanec, Antonela Vinšek, Maja Sigur, Tea Lužaić, Jana Pavičić, Nina Podrić, Ema Viljevac, Paula Lončarević, Olivera Ščrbak, Dora Mihaljević, Matija Luka Rafaj, Josip Budimski, Karlo Grabić, Matija Lukić, Aldin Botonjić, Fran Senčar, Roberto Milaković, Stefan Brnad, Karlo Gavranović, Matija Jurišić i Sebastian Špehar.

najčitanije