Petrinjski hrvači Karlo Kodrić i Pavel Puklavec u borbi za zlato na svjetskom!

U Ponteverdi u Španjolskoj održava se prvenstvo svijeta za mlađe seniore. Petrinjski hrvači Karlo Kodrić i Pavel Puklavec sa tri su uspješne borbe došli do samog finala natjecanja i čekaju ih borbe za zlatne medalje.

 

Pavel je u kategoriji do 72 kilograma pobijedio predstavnika Grčke, Georgiosa Theodorosa Sotiriadisa, a nakon toga u predstavnika Japana, Daiga Kobayashija da bi u polufinalnoj borbi bio bolji od Vikas Vikasa iz Indije. U finalu ga čeka borba protiv hrvača iz Azerbajdžana, Gurbana Gurbanova.

 

Karlo nastupa u kategoriji do 82 kg  te je na svom putu prema svjetskom zlatu pobijedio predstavnika Turske, Ali Halil Hunca, zatim Tesshin Higuchija iz Japana da bi ulaz u finale osigurao pobjedom protiv predstavnika Gruzije Beka Gurulija. Za zlatnu medalju hrva protiv Exauce Mukubua iz Norveške.

 

„Ovo je odličan rezultat Pavel i Karla te im čestitamo na tome. Veselimo se  borbama, te smo ponosni što možemo reći da u Petrinja ima dva hrvača u finalu prvenstva svijeta“, poručuju u Hrvačkom klubu Petrinja.

 

Finalne borbe možete pratiti na UWW službenim stranicama :

 

 

foto: Hrvatski hrvački savez

najčitanije