Županija u središtu Siska stvara obrazovno-odgojni i kulturni centar

imp

Policija Glazbena 17

Zgrada bivše Policijske uprave sisačko – moslavačke nakon obnove i preuređenja postaje Glazbena škola, a u prostoru nekadašnjeg sisačkog zatvora, uskoro će niknuti novi prostor s popratnim dodatnim sadržajima.

Obnova cijelog kompleksa ide po sistemu ključ u ruke, rekao je obilazeći radove župan Ivan Celjak.

Izvode se radovi na ojačavanju konstruktivnih elemenata, gradit će se novi armirano betonski zidovi, uklanjaju se nekonstruktivni elementi i gradit će se novi nekonstruktivni elementi. Svi pomoćni objekti su uklonjeno osim jednog kojeg trenutno koristi izvođač za svoje potrebe. Nakon završetka obnove na ovom reprezentativnom prostoru u samom centru grada u Sisku imat ćemo Glazbenu školu, imat ćemo prostor za udruge iz područja kulture. Isto tako ćemo imati galeriju na dvije etaže i imat ćemo dječji vrtić. To će biti pilot projekt Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Učiteljskom fakultetom gdje ćemo osigurati vrtić za otprilike 47 djece.“, kazao je Celjak.

 

Dvorište će biti uređeno kao jedan moderan trg čime će biti omogućeno održavanje koncerata na otvorenom.

 

Vrijednost obnove kompleksa u Rimskoj 19 vrijedan je 11,7 milijuna eura, a radovi bi trebali biti završeni u travnju iduće godine.

 

 

Foto: Sisak portal

najčitanije