Županija kreće u rekonstrukciju Ulice Marijana Celjaka

imp

Ulica Marijana Celjaka

Jedna od prometnijih ulica u Sisku, Ulica Marijana Celjaka kreće u rekonstrukciju, a rekonstrukcijom će, najavljuje župan Ivan Celjak, dobiti obostrani nogostup i postati sigurnija.

„Ono što je važno za stanovnike Ulice Marijana Celjaka, ali isto tako i za našu Gornju Posavinu, odnosno desnu obalu općine Martinska Ves, je da u ponedjeljak raspisujemo natječaj za izvođenje radova rekonstrukcije Ulice Marijana Celjaka. U narednih nekoliko mjeseci rekonstruirat ćemo ovu ulicu koja će dobiti obostrane nogostupe.“, najavio je župan Celjak.

 

Iako Ulica Marijana Celjaka, kao što je bio slučaj i s cestom u Velikom Svinjičkom, nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, Županija je na zahtjev mještana i zahvaljujući dobroj suradnji s Vladom Republike Hrvatske pronašla način za provedbu rekonstrukcije ove značajne ceste.

 

Radovi će se odvijati od Hefeleove pa sve do administrativne gradnice grada Siska u duljini 1.450 metara, a iznos potreban za izvođenje radova je oko 1,5 mil eura, rekao je resorni ministar Oleg Butković na sjednici Vlade održanoj 7.lipnja prošle godine kada je donesen Prijedlog zaključka u vezi s Projektom rekonstrukcije Ulice Marijana Celjaka u Sisku.

Vlada podupire realizaciju projekta rekonstrukcije Ulice Marijana Celjaka od DC 36 do administrativne granice grada Siska u duljini 1,450 m radi unapređenja stanja kolnika i poboljšanja odvodnje prometnice. Navedena dionica oštećena je prolazom teških vozila tijekom izvođenja radova na obnovi gradske infrastrukture, kao i državnih i županijskih prometnica nakon potresa. Vrijednost izrade projekte dokumentacije procjenjuje se na 25,000 €, a iznos potreban za iznos radova oko 1,5 mil. € bez PDV-a. Sredstva za provedbu provedbe ovog projekta osigurana su financijskim planom Hrvatskih cesta za 2023./24. godinu.“, pojasnio je tada resorni ministar Oleg Butković.

najčitanije