Zlatna Victoria - poticaj za kvalitetniji rad

st

Zlatna Victoria, turistička nagrada koja se dodjeljuje još od 1997.godine, potaknula je mnoge na bolje uređenje svojeg prostora, na kvalitetniji odnos prema gostima, na bolju uslugu, pa je i sama izravno odgovorna za razne uspjehe turističke ponude grada Siska.
Cilj je animirati građane da više razmišljaju o budućnosti Siska, kroz ekološki razvoj i uređenje okoliša te projekte koji će doprinijeti promidžbi grada i učiniti ga zanimljivijim potencijalnim posjetiteljima, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Siska, Milijana Borojević.

‘To su sve kvalitetni pojedinci i organizacije s kvalitetnim projektima. Želimo im ovom nagradom dati vjetar u leđa kako bi u godinama koje slijede radili još kvalitetnije’, rekla je Borojević.

Ovo je okrugla, dvadeseta godina kako se dodijeljuje Zlatna Victoria. Posebnost je i to što su u cijeli proces od prošle godine uključene osnovne škole, i to na način da predlažu izgled nagrade. Ove godine ta je čast pripala OŠ Sela.
Zlatna Victoria ispunjava svoju zadaću – stavlja Sisak na bolje mjesto na turističkoj mapi Hrvatske, smatra gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

‘Drago mi je što svake godine imamo puno nominacija u svakoj kategoriji i drago mi je da ljudi osjećaju da netko cijeni njihov trud, bilo da se radi o uređenju okućnice, ugostiteljstvu, energetskoj učinkovitosti ili nekom inovativnom proizvodu. Veselim se i svim najavljenim projektima za ovu godinu koji će sigurno naći mjesto među laureatima za iduću Zlatnu Victoriu’, rekla je gradonačelnica.

Zlatna Victoria za najljepšu okućnicu privatne kuće pripala je obitelji Rožanković iz Žabna. U kategoriji Zeleni Sisak – privatne kuće Zlatnu Victoriju osvojio je Krešimir Nilić, a u kategoriji Zeleni Sisak – poslovni objekti nagrada je pripala Brodocentru Sisak i Domu za starije i nemoćne osobe Sisak. Za očuvanje povijesno kulturne baštine nagrađeni privatni objekt je stambena zgrada u Ulici Stjepana i Antuna Radića 46 te poslovni objekt PISAK-a u Capraškoj ulici. Za promicanje autohtone gastronomske ponude nagrađen je bistro Klet, a za promicanje ekološke ponude Etno selo Stara Lonja. Stevče Arsoski dobio je Zlatnu Victoriju kao osoba koja je doprinijela promicanju grada Siska, a u kategoriji organizacije koja je doprinijela promicanju grada Siska nagradu Zlatna Victora dobili su VA Lipe i projekt Re:Think Sisak.

najčitanije