Zimska škola robotike i gaminga privukla 60-ak učenika

20230221 094809

Tehnička škola Sisak i ove godine za vrijeme zimskih praznika provodi Cool school-zimsku školu robotike i gaminga. Interes djece i ove je godine bio je velik,  4 grupe brzo su se popunile, a na ovogodišnjim radionicama robotike i izrade video igara sudjeluju 64 osnovnoškolaca od 5. do 8. razreda.

 

„Ove godine imamo duplo veći interes učenika nego lani, morali smo prijave i zaustaviti koliko je bio interes. Zimska škola traje pet dana, a nastava se izvodi od 09:00 do 13:00 sati. Na kraju zimske škole djeca će naučiti programirati robote i izraditi neke jednostavne video igrice“, rekao je ravnatelj škole Davor Malović te dodao kako je ovo i prilika da osnovnoškolci vide što se sve u Tehničkoj školi uči i što im može ponuditi, ako odluče upisati nakon osnovne upisati jedan od smjerova u Tehničkoj.

 

Kroz dvije godine trebao bi zaživjeti i novi smjer, tehničar za robotiku: „Trenutno je upisan standard zanimanja u Hrvatski kvalifikacijski okvir. Standard kvalifikacije je na odobrenju i očekujemo da će ga brzo odobriti. Napravljen je i strukovni kurikulum i samo čekamo odobrenje standarda kvalifikacija. Sumnjam da ćemo sve stići za iduću školsku godinu, ali siguran sam da ćemo od školske godine 2024./25. upisivati smjer tehničara za robotiku“, pojašnjava Malović te dodaje i kako su u izradi udžbenici za ovaj smjer.

 

Učenike su obišli i zamjenik župana Mihael Jurić te glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih Mario Rajič.

 

„Iznimno nam je drago što uz Tehničku školu drugu godinu zaredom organiziramo ovaj program. Djeca na ovaj način kvalitetno ispunjavaju svoje slobodno vrijeme. Zasigurno će neki od ovih učenika odabrati upravo ovu sisačku Tehničku školu za nastavak obrazovanja, a na taj način osiguravamo i da mladi ostanu na ovom području. Jasan i dobar pokazatelj da idemo u dobrom pravcu je i velik interes roditelja iz drugih dijelova Hrvatske koji su nam za ovaj program slali upite kako mogu sudjelovati i uključiti svoju djecu“, rekao je Jurić.

najčitanije