Zgrada HZZO-a u Sisku kreće u obnovu

imp

Zgrada Hzzo Sisak

Na posljednjoj sjednici Vlade prihvaćen je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti ravnatelju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za sklapanje ugovora o nabavi radova za cjelovitu obnovu zgrade HZZO-a u Sisku.

 

U potresima koji su se dogodili u prosincu 2020. te tijekom 2021. i 2022. godine, oštećeni su konstrukcijski i nekonstrukcijski elementi poslovne zgrade Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Sisku. Nakon provedenih pregleda Stožera civilne zaštite Grada Siska zgrada je kategorizirana oznakom PN2 – Privremeno neuporabljiva građevina, potrebne mjere hitne intervencije.
Za cjelovitu obnovu predmetne zgrade izrađena je projektna dokumentacija kojom su predviđena tehnička rješenja za pojačanje nosive konstrukcije na seizmičko djelovanje i povećanje seizmičke otpornosti na razinu 3. Osim konstruktivne obnove, predviđeno je izvođenje svih ostalih građevinsko-obrtničkih i instalaterskih radova (voda i odvodnja, strojarske instalacije, elektrotehničke instalacije) kojima se utječe na poboljšanje ostalih temeljnih uvjeta za građevinu, gospodarenje energijom i očuvanje topline (ostvarene su energetske uštede), sigurnost u slučaju požara, sigurnost i pristupačnost tijekom uporabe i druge.“, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš te dodao kako je proveden postupak javne nabave.

 

„26. veljače 2024. donesena je Odluka o odabiru ponude za sklapanje ugovora o nabavi s ponuditeljem Izgradnja Futura d.o.o., Donji Stupnik, Ledinska ulica 35, u iznosu od 1.425.100,14 eura bez PDV-a odnosno 1.781.375,18 eura s PDV-om.
Sredstva za predmetnu nabavu osigurana su u Financijskom planu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu.“, pojasnio je ministar Beroš.

 

najčitanije