ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno

imp

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ odobreno je 1.889.798,00 kn za provedbu projekta ”ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno” prijavljenog na Poziv ”Zaželi – program zapošljavanja žena” financiranog od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i uz nadležnost Ministarstva rada i mirovinskog sustava.
Svrha ovog projekta je uključivanjem žena u nepovoljnom položaju s područja Sisačko-moslavačke županije na tržište rada, smanjiti stopu nezaposlenosti žena koje pripadaju teže zapošljivim i ranjivim skupinama, a očekuje se da će projekt pridonijeti prevenciji prerane institucionalizacije i unapređenju kvalitete života krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi koje su u nepovoljnom socijalnom položaju, pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u riziku socijalne isključenosti i siromaštva.
Ovaj projekt omogućit će zapošljavanje 10 dugotrajno nezaposlenih teže zapošljivih žena iz lokalne zajednice. Zapošljavanje će se realizirati početkom srpnja ove godine – ugovor o radu na određeno vrijeme s punim radnim vremenom. Svaka zaposlena žena pružat će pomoć i podršku za šest krajnjih korisnika što je optimalna broj s obzirom na opseg poslova i kvalitetu usluga. Krajnji korisnici bit će osobe starije životne dobi s šireg područja Grada Siska i sela Donje Posavine.
Osobitost projekta su odobrena sredstva za kupnju bicikla kojim će žene obilaziti domove korisnike, te kupnja paketa higijenskih potrepština za kućanstva krajnjim korisnicima u vrijednosti 200 kn mjesečno, a jedna od aktivnosti bit će i dodatna izobrazba zaposlenih žena za stjecanje zvanja “Njegovateljica starih i nemoćnih osoba” i “Računalna operaterka“ – o čemu će odabrane žene za zapošljavanje moći iskazati osobni interes i odabir.
Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.
Čeka nas veliki posao. Nastojat ćemo opravdati ukazano nam povjerenje. Hvala svima koji su bili uz nas, pomogli nam i bodrili nas – vaša podrška potrebna nam je i važna i dalje – poručuju iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“.

zaželi 1

najčitanije