Željka Josić predstavila konkretne planove u prvih 100 dana mandata

imp

251020211635199274.jpeg

Kako će izgledati prvih 100 dana vlasti nakon što pobjedi na nedjeljnim lokalnim izborima za sisačku gradonačelnicu otkrila je danas na konferenciji za medije dr. Željka Josić, HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Sisku.
Osim glavnog fokusa na obnovu Siska nakon potresa Josić u prvih sto dana mandata planira ispuniti dio onoga što nudi kroz svoj program „Sisak ima budućnost“.
„Odmah nakon preuzimanja dužnosti izvršit će se detaljna analiza gradskog Proračuna kako bi mogli pripremiti materijale i podloge za nužan rebalans. Već tijekom lipnja zatražit ću na Gradskom vijeću potvrdu izmijenjenog Proračuna od vijećnika.
Izmijenit ćemo pravilnik o sufinanciranju vrtića od strane roditelja kako bi stvorili preduvjete da mališani imaju besplatne vrtiće. Donijet ćemo isto tako novi pravilnik kojim će se naknade za novorođenčad povećati na 5.000 kn. Pokrenut ćemo projekt plaćene prakse za srednjoškolce deficitarnih zanimanja kod poduzetnika i obrtnika na području Siska koji će se financirati u iznosu od 1.750 kn mjesečno, od čega će Grad sufinancirati 1.250 mjesečne plaće te sva porezna davanja, a poduzetnici će financirati samo 500 kuna.“, najavila je Josić.

hdz pres 3

Srednjoškolcima bi se praksa trebala plaćati od rujna ove godine, tj. od početka nove školske godine. Eko rentu dobit će, dodaje Josić, mještani Topolovca: „Donijet ćemo potrebne odluke kako bi se već od rujna uvela Eko renta za mještane Topolovca. Ujedno mještani Topolovca biti će oslobođeni plaćanja računa za odvoz otpada.“
U svom planu rada za prvih 100 dana Željka Josić misli na mlade, ali i na umirovljenike: „ Donijet ćemo pravilnik o nagrađivanju studenata za izvrsnost te pripremiti projekt izgradnje Centra za mlade. Donijet će se i odluke o pokretanju Božićnice za umirovljenike, te pokrenut projekt plaćenog besplatnog dopunskog osiguranja za umirovljenike grada Sisak, te informirati umirovljenike o njihovim novim pravima.
Siščani koji se odvaže ući u poduzetništvo dobit će 50 tisuća kuna bespovratne pomoći kako bi se mogli posvetiti i realizirati svoju poduzetničku ideju. Osim toga najavljeno je potpisivanje ugovora s najboljom europskom razvojnom agencijom SIMORA-om, te pokretanje projekta besplatne edukacije pomoći i izrade projekata za sisačke poduzetnice i poduzetnike, dok će se u srpnju pripremiti popis gradskih projekata koje ćemo nominirati za financiranje sredstvima iz EU fondova.

hdz pres 1

„U prvih 100 dana mandata cilj mi je napraviti analizu postojećeg stanja unutar gradske uprave, predložiti rebalans Proračuna, sanirati najugroženije dijelove grada te izraditi plansku dokumentaciju za velike infrastrukturne projekte kako bi oni mogli krenuti na adekvatan način.
Ujedno, većina projekta koja se odnosi na mlade djecu u vrtiću, učenike i srednjoškolce realizirat će se u što kraćem roku kako bi i njihova promjena krenula što brže.
I na kraju ću se vratiti na segment koji sam naglasila i na samom početku – obnova. Kvalitetna, isplanirana, ažurna, ali brza obnova koja će se provesti u suradnji s nadležnim institucijama. Obnova koja neće biti blokirana od lokalne razine zbog parcijalnih političkih interesa, nego obnova temeljena na načelu kvalitetne komunikacije i povjerenja jer nam je Sisak ispred svega i Sisak zaslužuje brzi oporavak i revitalizaciju“, zaključila je HDZ-ova kandidatkinja za sisački gradonačelnicu dr. Željka Josić.

najčitanije