Željka Josić HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu grada Siska

imp

251020211635199733.jpeg

Pod motom „Sisak ima budućnost“ HDZ-ova dr. Željka Josić predstavila je danas kandidaturu za sisačku gradonačlenicu na predstojećim lokalnim izborima.
Na predstavljanju svoje kandidature Josić je istaknula da želi zajedno sa Siščanima i Siščankama iskoristiti potencijalne koje Sisak ima kako bi mu vratili sjaj koji zaslužuje svojom povijesnom, kulturnom i poslovnom tradicijom. Sisak je danas u situaciji težoj nego ikada, kaže Josić, jer je danas pod vodstvom sadašnje gradonačelnice podijeljen i prezadužen grad. Podjele među građanima uzrokovane postupcima aktualne vlasti postale su nepremostive. Vrijeme je da se tome, naglašava Josić, kaže dosta: „I zato je vrijeme da se kaže, dosta. Dosta parcijalnim interesima, stranačkom vođenju grada, neiskorištavanju potencijala Siska i dosta kočenju onoga što je nama najbitnije ovdje, a to je obnova grada nakon potresa. Građani Siska ne mogu više biti taoci samovolje aktualne vlasti, nisu zaslužili neravnomjeran razvoj i nikome ne može biti prihvatljivo očito zanemarivanje pojedinih dijelova grada i naših prigradskih naselja. Samo zato jer na izborima glasate za neku drugu političku opciju.“

željka josić 9 željka josić 3željka josić 10
Istaknula je da je radi normalizacije života najvažnije spriječiti daljnje iseljavanje, a nužne su i mnoge druge promjene. Dodala je kako Sisak danas ima onoliko stanovnika koliko je prije bilo radno aktivnog stanovništva.
Ovi izbori su, ističe Josić, prilika za novi početak, da se prestanu gurati problemi pod tepih i da se počne graditi jači i bolji Sisak. Obnove Siska nema bez demografske obnove, a upravo će ta dva segmenta biti u fokusu. Uz to važno je posvetiti se gospodarstvu koje će omogućiti ostanak.
„Program koji smo izradili temelji se na konkretnim i mjerljivijm prjektima kojima je cilj povećati kvalitetu života u Sisku. Mali Siščani zaslužuju besplatan vrtić. Naši sugrađani koji se odvaže ući u poduzetništvo zaslužuju 50 tisuća kuna bespovrtrane pomoći kako bi se mogli posvetiti i realizirati svoju poduzetničku ideju. Našim sugrađanima kojima su uništene ili oštećene kuće Grad će ponuditi beskamatne kredite. Povećat ćemo broj studentskih stipendija. Osigurat ćemo plaćenu srednjoškolsku praksu za deficitarna zanimanja i na taj način ćemo pomoći našim srednjoškolcima koji stječu svoja prva radna iskustva, ali i našim obrtnicima i poduzetnicima. Najbolja europska agencija aktivno će i besplatno pomagati poduzetništvu.“, rekla je Željka Josić.
Na ovim izborima, istiće Josić, birate smjer kojim želite da Sisak ide i zato trebam vaše povjerenje da postavimo čvrte temelje ljepšeg, snažnijeg i boljeg Siska po mjeri građanina 21. stoljeća.
„Kao vaša gradonačelnica uključit ću vas u donošenje odluka o svim važnim odlukama koji će se provoditi u našem gradu. Bit ću transparentna gradonačelnca koja će slušati vaše mišljenje, slušati što imate za reći i kako vidite svoj grad. Bit ću gradonačelnica koja će u zajedništvu i partnerstvu sa svojim građanima stvoriti grad poželjan za život. I zato danas, stojim pred vama i tražim vaše povjerenje da zajedno postavimo nove i čvrste temelje razvoja našeg grada u kojem ćemo za četiri godine gledati sretnije ljude koji vide perspektivu u svom gradu. Jer Sisak je grad koji ima budućnost.“, naglasila je Josić.

željka josić 5 željka josić 11željka josić 2
Na današnjem predstavljanju kandidature podršku Željki Josić dao je i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ističući kako je bila sjajna saborska zastupnica, pokazla je brigu za Sisak i županiju te za demografsku obnovu, što je ključna tema i za Hrvatsku.
“Naša je Vlada u proteklom razdoblju nastojala pomoći cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji i gradu Sisku jer smo svjesni nagomilanih problema koji su tu i opterećuju dnevni život naših sugrađana u ovom dijelu Hrvatske. Jedni pravi način rješavanja problema vidim u sinergiji lokalne i županijske vlasti i Vlade RH, u snažnom iskoraku upravo na tragu Željkine poruke „Sisak ima budućnost“, a to je poruka obnove, revitalizacije, ekonomskog napretka, socijalnog uključenja i izgradnje prometne infrastrukture.“, rekao je to premijer Plenković i najavio završetak autoceste od Lekenika do Siska: „Koja će znatno promijeniti kvalitetu životu i ekonomsku perspektivu grada ali i svih Siščana i Siščanki. Zbog toga ćemo nastaviti sa snažnom potporom obnovi grada. Vjerujem da će Željka Josić uz potporu stranke, Vlade dobiti i potporu građana, itekako biti poticaj da u svom mandatu kao gradonačelnica Siska napravi značajne iskorake na dobrobit svih Siščanki i Siščana.“, naglasio je premijer.

željka josić 8  željka josić 6
Kandidaturu Željke Josić poduprli su, osim Andreja Plenkovića, i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državni tajnici, saborski zastupnici i drugi dužnosnici.

najčitanije