Zeleni Brijeg čekaju veliki radovi

imp

Jedan od najvećih sisačkih kvartova Zeleni Brijeg ove će godine biti jedno veliko gradilište. Gradit će se nova sportska dvorana te urediti komunalna i prometna infrastruktura.
Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je Gradu Sisku projekt spajanja komunalne zone sa Zvonimirovom ulicom ispod Mosta Gromova. Ukupna vrijednost ove investicije je 4,27 milijuna kuna od čega je bespovratno 2,65 milijuna iz EU fonda „Konkurentnost i kohezija“.
Ovom investicijom osigurat će se komunikacija između komunalne zone i Zvonimirove ulice, te pristup reciklažnom dvorištu za koje su također osigurana bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naime s južne strane buduće prometnice GOS gradi reciklažno dvorište za potrebe stanovnika gradskih četvrti Centar i Zeleni brijeg a vrijednost investicije je 4,2 milijuna kuna.
Rekonstrukcija Zvonimirove uključuje izgradnju kanalizacije, vodovoda, nogostupa i nove prometnice, a uz cestu će se napraviti i 57 parkirališnih mjesta.
Sportska dvorana jedna je od kapitalnih investicija planirana za ovu godinu kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. „Kruna dvoranskog sporta i nešto što će dugoročno riješiti za sljedećih 20 do 30 godina sve potrebe i kapacitete sisačkih dvoranskih sportaša. Sredinom ljeta raspisujemo natječaj i očekujemo da bi izvođač, ako bude suha i topla jesen, mogao dosta radova izvršiti ove godine a dovršiti ju sljedeće. Dvorana će dati potpuno novu vizuru Zelenom Brijegu.“, rekla je gradonačelnica.
U gradskoj blagajni za potrebe izgradnje sportske dvorane osigurano je 15 milijuna kuna. Radovi na prometnoj infrastrukturi Zelenog Brijega ovise napominje gradonačelnica o projektu Sisak 2, projektu sufinanciranom od EU i Hrvatskih voda teškom 350 milijuna kuna. Radovi kreću ove godine:“Tako da sve one prometnice na sjevernom dijelu Zelenog Brijega koje sada nemaju vodu i odvodnju ćemo riješiti kroz Sisak 2. Onda ćemo riješiti i njihovo asfaltiranje jer nije imalo smisla stavljati asfaltni sloj na prometnice koje nemaju osnovnu infrastrukturu. Osim toga riješit ćemo i dugogodišnji problem Lonjske ulice gdje se još uvijek nisu riješili imovinsko-pravni odnosi. Naći ćemo neki kompromis, a sve kako bi tom brzorastućem naselju izašli u susret.“, rekla je gradonačelnica.

najčitanije