Zelena misija uspješno obavljena

kh

Plivački klub Sisak Janaf očistio područje popularne sisačke rekreacijske zone, prostor Ciglarske grabe.

Povodom Svjetskog dana voda (22.ožujka) PK Sisak Janaf poželio je učiniti nešto korisno za zajednicu u kojoj djeluje, a kako je klub koji pripada porodici vodenih sportova, odlučili su se za ekološku akciju uz vodu Ciglarske grabe, prostora kojeg su mnoge sisačke obitelji prigrlile kao mjesto za rekreaciju.

Pod šifrom “kad se male ruke slože”, akcija čišćenja održana je u subotu, 23.ožujka od 9 do 12 sati.

-Ovakve aktivnosti nisu nam strane. Zadnjih nekoliko godina u sličnim akcijama su sudjelovali plivačice i plivači A i kadetske grupe, njihovi treneri, a ove godine to smo htjeli proširiti i na mlađe uzraste, te na njihove roditelje, bake, djede… I uspjeli smo!
Akcija je imala i odgojnu komponentu jer smo željeli utjecati na klince i klinceze i pokazati im svojim primjerom kako se brinuti za svoj okoliš. Volje i želje nije nedostajalo. Stotinjak plivača i njihovih roditelja šetajući po prekrasnom proljetnom danu kupili su smeće kojeg su u okoliš bacili oni nesavjesni. – istaknuli su članovi PK Sisak Janaf, sudionici akcije.

Nakon uspješne zelene misije uslijedilo je druženje uz “nadnicu za rad”, sendviče i napitke koje je za sve sudionike eko akcije osigurao glavni sponzor plivačkog kluba, tvrtka JANAF. Gospodarenje otpadom Sisak za ovu akciju je bez naknade osigurao kontejner i njegov transport.
-Prepoznali su akciju, jer dijelimo iste vrijednosti. – zaključili su iz PK Sisak Janaf.

najčitanije