Zelena čistka u Sisku

imp

261020211635241319.jpeg

Za bolju i zeleniju budućnost bez otpada – moto je ovogodišnjeg izdanja manifestacije World Cleanup Day, koje će se održati u subotu 15.rujna, kada će se volonteri 150 država diljem svijeta udružiti kako bi očistili vlastite lokalne zajednice od otpada i divljih odlagališta otpada.
Kao i prethodnih godina, Grad Sisak će i ove godine sudjelovati u Zelenoj čistki. Planira se čišćenje obalnog područja rijeke Kupe – dionica od Novog mosta do Starog mosta te od Željezničkog mosta do utvrde Stari grad. Također, čistit će se i park Viktorovac. Pozivaju se građani i građanke svih dobnih skupina grada Siska da se uključe u akciju kako bi pridonijeli čišćem i ljepšem Sisku. Okupljanje je predviđeno 15. rujna 2018. u 9 sati na nasipu kod Novog mosta te u parku Viktorovac kod Skwhat-a.
Također, u sklopu iste akcije održat će se i Plava čistka u kojoj aktivno sudjeluje grad Sisak na Jadranskom moru pod nazivom „Eko Sisak Zaostrogu 2018.“ Akcija se održava pod pokroviteljstvom Grada Siska, ŠRC-a Sisak i Općine Gradac a organizira ju Ronilački klub Sisak.
Tijekom ove akcije 30-ak ronioca iz Siska sudjelovat će u čišćenju podmorja, dijela akvatorija ispred odmarališta u Zaostrogu.

zelena čistka 2018

najčitanije