Zbog žalbe iz Crne Gore zaustavljen dovršetak autoceste do Siska

imp

Hrvatske autoceste d.o.o. objavile su u subotu u Narodnim novinama da se zbog žalbe na dokumentaciju zaustavlja postupak javne nabave za dovršetak autoceste Zagreb – Sisak i prije nego što su ponude za gradnju mogle biti predane, donosi Tportal.

Rok za predaju ponuda, koji je nekoliko puta pomican, je 3. svibnja, no sada je javna nabava prekinuta.

“Žalba izjavljena protiv izmjene dokumentacije o nabavi sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave”, stoji u objavi HAC-a čime se 300 milijuna kuna vrijedna javna nabava na nepoznato vrijeme zaustavlja.

U HAC-u ističu kako zbog postupka koji je u tijeku ne mogu, zasad, komentirati žalbu ni daljnji postupak.
Večernji list neslužbeno doznaje kako je žalbu na dokumentaciju podnijelo jedno odvjetničko društvo u ime tvrtke iz Crne Gore.
Ta se tvrtka dosad nije uopće uključivala u tijek javne nabave, iako je od 8. ožujka, kada je natječaj raspisan, pa sve dosad pristiglo više stotina pitanja i zahtjeva za izmjene i objašnjenja opsežne dokumentacije i troškovnika vezanih za gradnju 9,4 kilometra duge dionice autoceste od Lekenika do Siska.

Procijenjena vrijednost nabave 300 je milijuna kuna plus PDV, a uz 9,4 km dionice do Siska obuhvaća i gradnju kraka 1 čvora Sisak u duljini od 1,47 km do početka spojne ceste za Sisak.

najčitanije