Završnica projekta "Prihvati i upoznaj"

imp

261020211635269051.jpeg

U sklopu projekta “Prihvati i upoznaj”Gimnazija Sisak i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak organiziraju malonogometni turnir i kreativnu radionicu koji će se u petak, 20.svibnja, održati na školskom igralištu i prostoru ispred gimnazije.
Prilika je to da se obilježi Tjedan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, te pomogne proces integracije migranata u društvo i upoznavanje lokalne zajednice. Ovim događajem će se obilježiti završetak projekta “Upoznaj i prihvati” kojeg je sisački Crveni križ, uz potporu Sisačko-moslavačke županije i Gimnazije Sisak provodilo u srednjim školama grada Siska, a koji je za cilj imao smanjenje diskriminacijskog ponašanja kod mladih, upoznavanje i prihvaćenje različitosti te osvještavanje predrasuda i razvijanje tolerancije.
“Podizanje svijesti o međukulturalnom dijalogu, kao i prihvaćanje različitosti i razvijanje tolerancije, ciljevi su kojima treba svakodnevno težiti. Suradnja, otvorenost i spremnost za uvažavanje ljudi stranih kultura, ključne su odlike koje treba posjedovati u multikulturalnom svijetu u kojem živimo i svatko od nas može jednostavnim, svakodnevnim postupcima ostvariti te ciljeve.” – poručili su iz sisačkog Crvenog križa.
Na malonogometnom turniru sudjelovat će učenici pet sisačkih srednjih škola i ekipa migranata iz Zagreba, a u kreativnoj radionici će se upoznati s tehnikom oslikavanja kanom.
Program započinje u 10 sati na igralištu iza Gimnazije, otvaranjem malonogometnog turnira.

najčitanije