Završnica natjecanja u spretnosti vožnje biciklom

mradenovic

U srijedu, 12. prosinca u sportskoj dvorani OŠ Budaševo održano je natjecanje u vožnji spretnosti biciklom. Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih škola Ivana Kukuljevića, Braća Bobetko, Budaševo-Topolovac-Gušće te Sela. Riječ je o završnici godišnjeg plana osposobljavanja učenika 5. razreda osnovnih škola za vozače bicikala, a koje je inicirano i provedeno od strane Postaje prometne policije Sisak, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije, Udruge pedagoga tehničke kulture Sisak i Autokluba Sisak.
Natjecateljske ekipe bile su sastavljene od mentora/ice, dvije djevojčice i dva dječaka, koji su sudjelovali u projektu osposobljavanja. Najbolji rezultat kod djevojčica ostvarila je Klara Balog iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, dok je kod dječaka najbolji bio Mislav Kivač Podnar iz OŠ Ivana Kukuljevića. Najbolji su za svoju školu zaradili zaštitne kacige i reflektirajuće prsluke, dok je OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, kao ekipno najuspješnija škola, za nagradu dobila dva bicikla sa svom opremom, koji će se ubuduće koristiti kao nastavna pomagala u programu osposobljavanja za upravljanje biciklom te polaganja biciklističkog ispita.
Svi sudionici ovoga natjecanja dobili su reflektirajuće prsluke, koji su kao i ostale nagrade, kupljeni sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u 2018. godini.

foto: Postaja prometne policije Sisak

najčitanije