Završna konferencija projekta Regionalni centar kompetentnosti

imp

Tehnika Škola Naslovnica

Tehnička škola Sisak ovih dana završava četverogodišnji projekt „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak za područje elektrotehnike i računalstva u Sisačko-moslavačkoj županiji“.

 

Projekt je to koji se provodio u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom, te brojnim tvrtkama i institucijama koje djeluju na ovom području Hrvatske, a njegovim završetkom građani Siska i Sisačko-moslavačke županije dobivaju centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva, s naglaskom na područja robotike, automatizacije, IT industrije te industrije video igara.

 

Cilj ovog projekta je uspostava infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak za područje elektrotehnike i računalstva obnavljanjem trenutno zapuštenog kompleksa bivše Domobranske vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku i njegovog opremanja modernim tehnologijama te pružanje novih i inovativnih znanja u svrhu poboljšanja strukovnog obrazovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Povodom završetka projekta Tehnička škola organizira u srijedu, 29. studenoga, u Izdvojenom pogonu Tehničke škole Sisak na Zegrebačkoj ulici, Završnu konferenciju.

 

Budući Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Sisak nalazit će se u Lađarskoj ulici u Sisku u kompleksu bivše Domobranske vojarne. Obnovu provodi Sisačko-moslavačka županija, a nakon završetka u tom prostoru nalazit će se Tehnička škola Sisak opremljena najmodernijom opremom u Republici Hrvatskoj na kojoj će učenici stjecati svoja znanja što će im omogućiti prednost pri nastavku obrazovanja i zapošljavanju.

 

Na 5000 četvornih metara biti će smješteni praktikumi za robotiku, gaming, multimedijalna kongresna dvorana, audio i video studio, restoran, hostel za pedesetak gostujućih učenika ili predavača i drugi nužni prostori.

 

Sisačko-moslavačka županija jedinstvena je u Hrvatskoj po smjerovima tehničar za razvoj video-igara i tehničar za robotiku Tehničke škole Sisak kojoj je osnivač.

 

Kraj Završne konferencije obilježiti će se koncertom Prljavog kazališta koji počinje u 20 sati na prostoru Izdvojenog pogona Tehničke škole Sisak na Zagrebačkoj ulica bb.

 

Svi ste pozvani, a ulaz na koncert je besplatan.